GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Artikler
  3. Hvor meget skal jeg tjene for at få lønsikring?

Hvor meget skal jeg tjene for at få lønsikring?

Af Daniel Østergaard opdateret d. 28-11-2022

INDHOLDSFORTEGNELSE

Regler for lønsikring 

Lønsikring er et supplement til dagpenge, og dækker som oftest mellem 80% og 90% af din tidligere løn. Typisk er kravene for lønsikring, at du er over 18 år og under 65 år, er i arbejde som lønmodtager, og at du er medlem af en a-kasse. Lønsikringen vil som regel ikke dække, hvis du selv siger dit job op eller, hvis du køber forsikringen velvidende at du snart vil blive opsagt.


overlay

Find den bedste fagforening

Tjek Fagforening


Kan jeg købe lønsikring? 

Som nævnt er kravene for at kunne tilkøbe nsikring, at du:

  • Er i arbejde som lønmodtager
  • Er mellem 18 og 65 år
  • Er medlem af en a-kasse.

Er du selvstændig eller studerende, er det normalvis ikke muligt at få lønsikring. Hvis du er medlem af en a-kasse kan du købe lønsikringen gennem denne, da de fleste a-kasser samarbejder med forsikringsselskaber. Her er det oftest også muligt at få lidt ekstra rabat, og dermed spare lidt ekstra penge. Der er dog også a-kasser, som ikke tilbyder lønsikring. Hvis dette er tilfældet, kan du i stedet kontakte forsikringsselskaberne direkte, og se om du kan få et tilbud der.

Et supplement til dagpenge 

Som sagt er lønsikring et supplement til dagpenge. Dagpenge kan udgøre op til 90 % af din tidligere løn, dog ligger den højeste dagpengesats på 19.083 kroner om måneden i 2020. Hvis du altså er vant til en højere løn, end hvad din a-kasse kan udbetale dig på dagpenge, kan det være relevant at tegne en lønsikring, så du stadig kan betale de faste udgifter du har.

Du kan altid vælge at tegne en lønsikring, men om det er nødvendigt afhænger meget af din situation. Har du råd til at være på dagpenge i en periode, og tjener du under cirka 26.000 kroner om måneden før skat, så kan det typisk godt betale sig at spare den månedlige udgift, som det indebærer at have lønsikring.

A-kasser med lønforsikring pris

Er du i tvivl om hvad en lønforsikring koster, kan du i tabellen herunder se, hvad prisen på lønsikring er med og uden a-kasse.

Selskab Dækning* Pris for lønsikring Pris for lønforsikring + A-kasse
Det Faglige Hus 25.351 kr. 350 kr/md. 836 kr./md.
Frie  25.351 kr. 385 kr./md. 883 kr./md.
Krifa 25.668 kr. 430 kr./md. 935 kr./md.
Ase 24.351 kr. 238 kr./md. 752 kr./md.
Min A-kasse 23.351 kr. 139 kr./md. 629 kr./md.
Business Danmark 25.668 kr. 339 kr./md. 996 kr./md.
FTFa 25.668 kr. 363 kr./md. 831 kr./md.
3F 25.351 kr. 235 kr./md. 1.236 kr./md.
Akademikernes A-kasse 25.668 kr. 194 kr./md. 661 kr./md.
CA 25.668 kr. 262 kr./md. 767 kr./md.
MA (a-kassen for humanister og scient.er) 24.800 kr. 187 kr./md. 689 kr./md.

* Det samlede beløb før skat inkl. dagpenge (19.351), som du vil få udbetalt. 


Find den rigtige lønsikring for dig 

Det er værd at undersøge de forskellige krav og begrænsninger der gælder, ved de forskellige forsikringsselskabers lønsikring. Det kan eksempelvis være forskelligt, hvor lang tid lønsikringer hos de forskellige selskaber dækker når du bliver ledig. Dækningstiden kan spænde helt fra 4 til 36 måneder. Der kan også være forskelle på, hvor meget lønsikringen koster og dækker, og det er dermed relevant, at finde den, som passer bedst til din situation. Herudover, har mange forsikringsselskaber også en karensperiode. Det er et krav om at du skal have været ledig i en bestemt periode, før du kan få din lønsikring udbetalt. Karensperioden ligger ofte på en måned.


Skift a-kasse og fagforening i forbindelse med lønsikring

I forbindelse med din søgen efter den rette lønsikring, kan det være, at du ender med at skulle skifte a-kasse. Er dette tilfældet, kan det være du også skal vælge at flytte din fagforening til samme udbyder. Typisk hænger a-kasse og fagforening nemlig sammen, selvom du ikke behøver at have dem samlet samme sted. Der kan dog være lidt at spare, hvis du vælger at have a-kasse og fagforening samme sted, og det kan derfor være værd at tjekke de forskellige fagforeninger ud.

Hvad kræver det at få lønsikring?

For at få lønsikring skal du være i arbejde som lønmodtager, være mellem 18-65 år og være medlem af en a-kasse. En lønforsikring er noget man tegner, og betaler for månedligt.

Hvor meget får man i lønsikring?

Man kan højst få udbetalt 90% af den bruttoindtægt, du havde, før du blev ledig. F.eks hvis du tjener 30.000 kr./md. og mister dit job, kan du få 19.351 kr. i dagpenge (højeste dagpengesats) + lønsikring på 7.649 kr. Det giver en udbetaling på 27.000 kr., som er 90% af din normale løn. Det afhænger dog af hvilken lønsikringsaftale du tegner.

Hvad koster lønsikring?

Lønforsikringer varierer meget i pris, men svinger generelt mellem 150-400 kr./md.

Hvornår kan jeg få lønsikring?

Har du tegnet en lønforsikring, kan du ved de fleste selskaber regne med at du efter én måneds ledighed, kan få udbetalt din lønsikring.