GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Bliv medlem - hvorfor

Som udgangspunkt er det selvfølgelig altid en god idé at være medlem af en a-kasse, fordi man altid er sikret økonomisk støtte i tilfælde af ledighed. Selvom du måske ikke regner med, at du skal blive arbejdsløs på et tidspunkt, er det stadig en god idé - for man skal aldrig sige aldrig.

Desuden skal man huske, at det er et krav hos alle a-kasser, at man har 12 måneders anciennitet - altså at man har været medlem af a kassen i et år - før man har ret til at få udbetalt dagpenge. Derfor er det altid en god idé at melde sig ind i en A-kasse hurtigst muligt - og gerne imens, man er i uddannelse, så man kan få dagpenge, hvis man bliver ledig efter endt uddannelse.

Når du er medlem af en fagforening, og du går hen og bliver arbejdsløs, kan du få udbetalt dagpenge i stedet for eksempelvis kontanthjælp. Det er en fordel, fordi dagpengesatsen er højere end det, du vil kunne få udbetalt som kontanthjælpsmodtager.

Du kan få udbetalt dagpenge, hvis du ikke får job med det samme, når du er færdig med din uddannelse. Netop fordi der lige nu er forholdsvis stor ledighed på det danske arbejdsmarked, kan det være svært at finde job lige med det samme. Hvis du har været medlem af en a kasse under din uddannelse, vil du altså kunne modtage dagpenge med det samme, hvis du ikke har fået job.

Der er mange andre fordele, som du kan benytte dig af som medlem af en a-kasse. Flere a-kasser yder tilskud til diverse kurser og efteruddannelser, og man kan som oftest få gratis hjælp og vejledning til jobsøgning, forfatning af ansøgninger, CV og meget mere. Du kan desuden også i flere a kasser få rabat på forskellige ting. Det kunne eksempelvis være medlemsskaber i diverse klubber, fagforeninger eller lignende.