Som arbejdsløs kan det være svært at få tiden til at gå, hvis du ikke ved hvad du skal give dig til.  Dagene kan synes at være længere end normalt og det kan være en hård og trættende kamp at nå dertil, hvor du finder jobbet der sikrer dig, at du ikke længere er arbejdsløs. Men hvad får du timerne til at gå med, når rastløsheden rammer dig i mellemtiden? Her får du et par gode tips og råd til, hvordan du kan bruge din tid fornuftigt.

Tilmeld dig online kurser

Som arbejdsløs findes der et hav af online kurser, som du kan tilmelde dig. På denne måde får du muligheden for, at dygtiggøre dig inden for det område, som du interesserer dig for. Dette kan give dig nye og brugbare kompetencer, der kan være gavnlige i forbindelse med din fremtidige karierre. Samtidig kan online kurser forøge dine chancer i din søgning efter drømmejobbet. Som det første step i processen skal du gøre op med dig selv, hvilke kurser der kunne være noget for dig, hvorefter du kan gå i gang med at finde ud af, hvilke muligheder du har.

Udvid dit netværk

En anden måde hvorpå, at bruge tiden fornuftigt mens du er arbejdsløs, er ved at udvide dit netværk. Et stort netværk er nemlig en unik mulighed i forhold til, at indhente informationer omkring forskellige brancher, samtidig med, at du ved brug af dit netværk kan gøre andre folk opmærksomme på dig selv som person. Til dette kan du for eksempel benytte dig af den sociale platform LinkedIn, som gør det nemt for dig at komme i kontakt med nye mennesker. Her kan du tilmed forsøge at være aktiv i forskellige diskussioner og derigennem tiltrække opmærksomhed, som kan være gavligt for dig og din nuværende situation. Derudover kan du også forsøge at udvide dit netværk i hverdagen, ved at engagere dig i diverse sociale aktiviteter og faglige arrangementer, som kan føre til nye bekendtskaber.

Læs og lyt

Et andet råd til hvordan du kan bruge tiden fornuftigt mens du er arbejdsløs, er at læse bøger og lytte til podcasts. Der findes et utal af faglige bøger, der kan give dig nyttig og brugbar viden, som du kan bruge i din søgen efter drømmejobbet. Derudover kan du også vælge at læse en god fritidsbog, hvilket ligeledes er en fornuftig måde at bruge tiden på, idet en god bog kan få dig ind i et helt særligt univers, som får dig til at glemme alt omkring dig og dermed også den svære situation, som du måske står i. På samme måde kan en god podcast få dig til at slappe af og komme på andre tanker, helt uden at du lægger mærke til det. 

Fokusér på det, der virkelig betyder noget for dig

Mens du alligevel er arbejdsløs, kan du med fordel sørge for at fokusere på det, der virkelig betyder noget for dig. Dette kan for eksempel være i forhold til at pleje dit forhold til din familie, dine venner eller din kæreste. Gode relationer skal vedligeholdes og til dette er tid en vigtig faktor. Netop derfor kan du bruge tiden fornuftigt ved eksempelvis at lave nogle gode hjemmelavede middage til din kæreste, eller bruge tiden på, at få skabt noget mere erotik i jeres hverdag sammen, hvilket kan være med til at styrke parforholdet. Til dette kan du finde inspiration på https://eroti.dk/. Derudover kan du med fordel tage initiativ til flere kaffeaftaler med dine venner, som kan være med til at højne dit humør og give dig mere energi.