Feriedagpenge

Feriedagpenge

Akasse feriedagpenge.jpg

A-kasse feriedagpenge

Man kan optjene feriedagpenge imens man er medlem af en dansk a-kasse. Feriedagpenge bliver beregnet ud fra det, man modtager i dagpenge. Feriedagpenge kan ikke overføres fra et ferieår til et andet. De kan desuden kun udbetales, hvis man holder ferie. Du skal ansøge om feriedagpenge ved din egen a kasse. Man skal desuden angive ferie på sit dagpengekort, når man holder ferie.

Hvad er feriedagpenge?

Feriedagpenge er en godtgørelse, man kan få som ledig, når man holder ferie. Man kan kun få udbetalt feriedagpenge på særlige betingelser. Satsen for feriedagpenge er som hovedregel den samme som de dagpenge, man ellers ville modtage, hvis man var ledig. Man kan også få feriedagpenge, hvis man er i arbejde, men ikke har optjent ferie med løn - men vær opmærksom på de krav, din a-kasse stiller til dig, hvis du søger om at modtage feriedagpenge.

 

Hvem har ret til feriedagpenge?

For at få udbetalt feriedagpenge skal man opfylde betingelserne for udbetaling:


- Du skal være berettiget til dagpenge - altså skal du være ledig og medlem af en a-kasse, og have været det i mindst et år
- Du skal holde ferie
- Du skal være ledig eller lønmodtager umiddelbart forud for din ferie
- Du skal have afholdt din optjente ferie med feriegodtgørelse eller løn efter ferieloven

 

Når man har givet sit Jobcenter besked om ferie, skal man tjekke sin post inden man tager afsted på ferie samt på sidste feriedag. Man skal nemlig være i stand til at starte på et job den første hverdag efter ferien, hvis det bliver aktuelt.