A-kasse for selvstændige

Akasse selvstændig1.jpg

En a-kasse for selvstændige 

Hvis man er selvstændig betyder det, at man er enten selv driver virksomhed i Danmark, at man arbejder i sin ægtefælles virksomhed, at man er ansat som lønmodtager i sin ægtefælles virksomhed, eller at man er ansat i sin samlevers virksomhed og er medejer af denne.

Som selvstændig har man flere muligheder i forbindelse med valg af a-kasse. Der findes en a-kasse i Danmark, som er specielt til selvstændige. Den bedste a kasse for selvstændige er DANA, som er Danmarks eneste a-kasse kun for selvstændige og iværksættere. DANA kæmper for selvstændiges rettigheder, og deres mission er at tilbyde ydelser og hjælp/vejledning, som kan bidrage til din forretning. A kasse for iværksættere er også DANA.

Som selvstændig eller iværksætter kan man også vælge at blive medlem af en tværfaglig a-kasse. Dette kan man både gøre fordi det er billigere, men også for, at man måske kan få nogle andre medlemsfordele end man kan i de specialiserede a-kasser. ASE a kasse er en tværfaglig a-kasse, men har også en underafdeling, som specialiserer sig i a kasse til selvstændige.