A-kasse og fagforening?

Akasse og fagforening1.jpg

En a-kasse og fagforening

En a-kasse og en fagforening er meget forskellige i den service, de udbyder. Dog er der en sammenhæng i det, og derfor er det to ting, som ofte hænger sammen. Der er mange a-kasser, som har samarbejde med en a-kasse, eller faktisk også har deres egen fagforening - eller omvendt. Det er ofte sådan, at man kan få en god pris, hvis man både melder sig ind i fagforening og a-kasse fra samme selskab.

Billig fagforening og a-kasse

Det er også muligt at finde en billig fagforening og a kasse, hvis man undersøger markedet. Vi viser dig her på siden de billigste a kasser, og skriver selvfølgelig også, hvis der er mulighed for at få et godt tilbud på en billig fagforening fra samme virksomhed. Dog har vi her på sitet fokus på billige a-kasser.

A-kasse uden fagforening

Det er selvfølgelig muligt at få medlemskab af a-kasse uden fagforening - og omvendt. Det er ikke altid sikkert, at man har brug for begge dele, og derfor er det naturligvis muligt at nøjes med det ene. Det kan være at du er studerende og derfor gerne vil være medlem af en a-kasse, men ikke har brug for en fagforening endnu. I vores oversigt over a-kasser kan du se hvilke a-kasser, der tilbyder billig fagforening og a kasse som samlet pakke, og hvilke a-kasser, som ikke har noget med fagforeninger at gøre.

Hvad er forskellen på a-kasse og fagforening?

En a-kasse - arbejdsløshedskasse - hjælper dig, hvis du bliver arbejdsløs. Fagforeningerne har ikke noget med dagpenge at gøre og kan ikke hjælpe dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Det er a-kassen der gør, at du har ret til, og mulighed for, at få dagpenge, hvis du skulle gå hen og miste dit job.

Man kan overordnet sige, at en fagforening gør det modsatte. En fagforening kan hjælpe dig imens du er i arbejde. Fagforeninger har til hensigt at varetage lønmodtageres interesser. Det kunne for eksempel være hjælp til lønforhandlinger, overenskomster, ansættelseskontrakter eller andet, som har med ansættelse at gøre.

Det er lønmodtagernes rettigheder der er i fokus, og det handler primært om juridiske rettigheder. Det kunne for eksempel være at du havde problemer med at få udbetalt den løn, du skal have fra din arbejdsgiver. Her kan fagforeningen gå ind og hjælpe, hvis det eventuelt skulle udvikle sig til en retssag eller lignende.