En gul fagforening kendetegnes ved at tilbyde medlemmer en pakkeløsning i form af en A kasse kombineret med en billig fagforening.

Derudover er en gul fagforening en politisk uafhængig lønmodtagerorganisation, der ikke er med i det traditionelle overenskomstsystem. Dette betyder altså, at en gul fagforening ikke er med i overenskomstforhandlinger og strejkeret, som ellers gør sig gældende for en rød fagforening. I en gul fagforening skal man derfor ikke strejke under en eventuel konflikt, men derimod fortsætte med at arbejde samt modtage løn som normalt - dette er i øvrigt udgangspunktet for medlemmerne af de gule fagforeninger. 

Fordelen ved en gul fagforening 

En gul fagforening er som oftest en del billigere end en rød fagforening, hvilket er attraktivt for mange medlemmer. Ydermere giver en gul fagforening fuld A kasse dækning, hvilket altså betyder, at man har retten til dagpenge. Dog skal man have i mente, at karriererådgivning og coaching ikke er en del af de billige medlemskaber hos gule fagforeninger. Dog findes der nogle dyrere medlemskaber hos KRIFA og Frie, hvor det er muligt at være medlem af en gul fagforening, og samtidigt bibeholde retten til karriererådgivning og coaching. Der findes mange fordele ved at skifte til en gul fagforening, hvilket der kan læses yderligere om på denne hjemmeside https://tjekakasse.dk/faq