Lønsikring er en forsikring man kan tegne, som gør det muligt at få udbetalt op til 80 procent af sin almindelige månedsløn ved siden af sine dagpenge. Man betaler til sin lønsikring hver måned, som man gør til almindelig a-kasse og fagforening, og denne sikrer, at man kan få udbetalt næsten det samme beløb, som man på normalt vis ville få i tilfælde af, at man bliver ufrivilligt ledig. 

Hvorfor skal jeg have lønsikring

Ved at have en lønsikring kan man sikre sig næsten sin normale månedsløn, hvis man skulle gå hen at blive ledig. Det vil sige, at man hver måned betaler til denne lønsikring ved siden af sin a-kasse, men til gengæld har man en meget større udbetaling i tilfælde af, at man pludselig bliver ledig, og står uden job og indkomst. 

Lønsikring med a- kasse

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse. Det vil sige, at det er en forsikring for, at hvis man bliver ledig, så har man mulighed for at få udbetalt dagpenge, så man stadig kan betale sin husleje og andre vigtige ting. Men en a-kasse sikrer dig ikke, at du kan få den løn, som du normalvis er vant til, og derfor kan det for mange mennesker være fornuftigt at tegne en lønsikring ved siden af, således at du kan få udbetalt det samme beløb som normalt. 

Lønsikring uden a-kasse

Det er også muligt at oprette en ekstern lønsikring, hvilket vil sige, at man opretter en lønsikring uden om en a-kasse. Du kan få et overblik over A-kasser med lønsikring her.