En a-kasse for pædagoger

Som pædagog har man samme rettigheder som alle andre på arbejdsmarkedet. Man kan vælge at blive medlem af en tværfaglig a-kasse, som ikke har speciale i din - eller andres - faggruppe eller branche. Man kan blive medlem af en tværfaglig a-kasse uanset om man er pædagog, læge, ingeniør eller noget helt fjerde. En tværfaglig a-kasse er tit billigere end en a-kasse som har speciale i en bestemt faggruppe, blandt andet fordi de ansatte i den specialiserede a-kasse har mere erfaring og selv er eksperter i det område, de skal vejlede i.

Hvis man ønsker at blive medlem af en a-kasse specielt til pædagoger, kan man vælge BUPL, som står for børne- og ungdomspædagogernes landsdækkende a-kasse. BUPL har fokus på at hjælpe pædagoger i tilfælde af arbejdsløshed, og de er eksperter indenfor netop dette felt, fordi de har et rigtig godt kendskab til faget. BUPL er en af de større, specialiserede a-kasser, men optager ikke “hvem som helst”.

En anden a-kasse, som er meget specialiseret er Socialpædagogernes a kasse. Dette er en niche indenfor pædagogikken, men en vigtig én, og derfor har de deres egen a-kasse. Socialpædagogernes a-kasse har også en fagforening, som hedder Socialpædagogernes Landsforbund. Man kan altså som socialpædagog få en hel masse hjælp i forbindelse med karriere og arbejdsløshed, og man kan føle sig rigtig tryg og sikker, hvis man som socialpædagog er medlem af denne a-kasse.