GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Derfor kan du trygt bruge TjekAkasse

På TjekAkasse arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere herINDHOLDSFORTEGNELSE

Når man skal vælge en fagforening, er det en rigtig god idé, at man vælger en fagforening, der er specialist i ens fag og ens arbejdsområder. Ved at vælge en fagforening, der kender til det fag og det arbejdsområde, som man begår sig i, sikrer man sig den bedste hjælp og rådgivning, når det kommer brainstorming, forretningsudvikling, budgetlægning, regler omkring skat og moms og meget andet.

Hvis man er selvstændig, er det derfor fordelagtigt at finde en fagforening for selvstændige. Der findes flere forskellige fagforeninger, der er tiltænkt og udviklet med henblik på at skabe de bedste vilkår, for dem, der arbejder selvstændigt. Der er dog forskel på, hvem de forskellige fagforeninger optager som medlemmer, hvor nogle stiller specifikke krav til, hvilken uddannelse, man har, mens andre optager alle typer erhverv i deres medlemsskare.

Den fællesnævner, som en fagforening til selvstændige har, er at de alle kan yde den bedste hjælp og rådgivning til dem, der driver et selvstændigt erhverv. Der er nemlig forskel på, hvilken form for assistance og rådgivning man har brug for, når man arbejder selvstændigt i forhold til, hvis man er lønmodtager.

Selvstændig fagforening

Der eksisterer derfor forskelle på, hvad en fagforening kan gøre for en selvstændig kontra en lønmodtager. Det er derfor essentielt at finde en fagforening selvstændige kan drage fordel af, i og med, at fagforeningen er specialiseret i at yde professionel rådgivning og sparring til dem, der er selvstændige. Størstedelen af de traditionelle fagforeninger arbejder med overenskomstforhandlinger, hvilket ikke er et aspekt, der er relevant for en, der er selvstændig erhvervsdrivende og hertil står som sin egen indtægtskilde. 

En selvstændig fagforening er derfor en fagforening, der kan bidrage med sparring og rådgivning indenfor det selvstændige erhverv. Det kan for eksempel være i forhold til virksomhedens strategi og koncept, forretningsudvikling, marketing, salg, budgetlægning, regler om skat og moms, gennemgang af kontrakter, råd til livet som selvstændig og meget andet.

Til sidst kan en fagforening for selvstændige også tilbyde arrangementer, kurser, webinarer og andet, der kan være med til at booste ens selvstændige arbejde. Læs mere om a-kasse regler for selvstændige her.

Bedste fagforening for selvstændige

At sige, at man er selvstændig dækker over en bred definition, hvori der eksisterer mange differentierende erhverv, som man kan beskæftige sig med. At finde den bedste fagforening for selvstændige, samtidig med, at man måske ønsker at finde den billigste fagforening for selvstændige kan derfor være lidt af en labyrint.

Det vigtigste er, at man tjekker op på, hvad de specifikke selvstændige fagforeninger kan tilbyde i forhold til den branche, man selv arbejder i. Der kan derudover også være forskellige regler og krav, der gør sig gældende i det erhverv, man arbejder i, hvorfor det netop kan være relevant at vælge en branchespecifik fagforening.

Derudover kan det også være en god idé, at man tjekker op på, hvilke tilbud - i forhold til arrangementer og kurser - som en fagforening for selvstændige kan tilbyde. På den måde kan man finde den billigste fagforening for selvstændige relativt til de tilbud, der følger med i et fremtidigt medlemskab. Så får man den fagforening, der passer bedst til de behov, man har, samtidig med, at man får det til den bedste pris.