Social og sundhed fagforeninger

Det er vigtigt, at du vælger en fagforening, som passer til dit fag. Det vil sige, at læger, sygeplejersker, sosu og psykologer skal vælge social og sundhed fagforeninger. Din fagforening skal varetage dine interesser og arbejdsforhold, det giver derfor mening at vælge en fagforening med ekspertise inden for dit fag. Det er nemlig ikke alle brancher, som har de samme forhold. Social og sundhed fagforeninger dækker også fysioterapeuter, socialrådgivere og socialpædagog. Der findes også en fagforening for ergoterapeuter.

Det er derfor vigtigt, at du laver dit forarbejde, når du vælger en fagforening, så du er sikker på, de arbejder for bedre løn- og arbejdsvilkår for din branche. Især arbejde inden for social og sundhed er hårdt, derfor er det en fordel at være medlem af en fagforening så du er sikret de rigtige arbejdsforhold, især da man typisk inden for disse fag oplever stress.

Det er en rigtig vigtig branche, som har et stort ansvar for befolkningens helbred, derfor er det vigtigt, at medarbejderne inden for social og sundhed også har et godt helbred. Social og sundhed fagforeninger har din ryg, hvis du skulle komme i problemer i forhold til løn- og arbejdsforhold. De kender dine krav og vilkår.