A-kasse for selvstændige

De fleste mennesker har prøvet at stå uden arbejde på et tidspunkt i deres liv. Og har man prøvet dette, ved man også, at det er meget belejligt at være medlem af en a-kasse, således at man er berettiget til at modtage dagpenge i en situation, hvor man bliver fyret eller opsiger sit job. De fleste mennesker er dog ikke klar over, at man også kan være medlem af en a-kasse, hvis man er selvstændig. Er du selvstændig, kan du altså på samme måde som almindelige lønmodtagere gøre dig berettiget til at modtage dagpenge, hvis du skulle ende i en situation, hvor du mister din indkomst. Her på siden har vi gjort det muligt for dig at få al den information, som du har brug for, for at du kan vælge den a-kasse, som du har brug for som selvstændig, så du kan sikre dig selv og din situation. 

Hvorfor a-kasse som selvstændig

Selvom det ikke er så alment kendt, at man som selvstændig kan have en a-kasse, er det en meget smart idé at overveje, om man har brug for en a-kasse, hvis man selv er selvstændig. Mange selvstændige tænker måske ikke over, at de har denne mulighed og lige præcis derfor ønsker vi her at gøre opmærksom på de muligheder, du har som selvstændig, for at melde dig ind i en a-kasse. 

 

Selvom man er selvstændig, og man tror på det projekt, som man har bygget op, kan der nemlig opstå uventede situationer eller kriser, der kan gøre det svært at få eksempelvis sit firma godt med ud på den anden side. Derfor er en a-kasse en meget god måde at sikre sig, at man kan komme godt ud på den anden side, selvom at man selv har startet det firma, hvorfra man får sin månedlige løn. 

Bedste A-kasse for selvstændige

Der er rigtig mange fordele ved at melde sig ind i en a-kasse for selvstændige. En af de største fordele er lønsikring selvstændig, som betyder, at man som selvstændig bliver lønsikret på samme måde som almindelige lønmodtagere. Det vil sige, at man ikke behøver at frygte for sin økonomi, fordi man ikke tror, at man kan forsikres, bare fordi man ikke længere arbejder som almindelig lønmodtager. Dette er en sikring, der gavner rigtig mange af de spirende selvstændige, som starter nye projekter op hver dag i Danmark. 

 

Der gælder forskellige dagpengeregler for selvstændige, som er anderledes fra de regler, der er for lønmodtagere. Men de a-kasser der er for selvstændige, er eksempelvis Dana, Ase og Krifa. Disse a-kasser sikrer de selvstændige de dagpenge, som de fortjener. Med en a-kasse for selvstændige bliver du sikret økonomisk, da en a-kasse er en arbejdsløshedsforsikring. De fleste er som almindelige lønmodtagere medlemmer af en a-kasse, og er man det, når man bliver selvstændig, kan man nemt og hurtigt skifte til en a-kasse for selvstændige. Dette sørger a-kassen for selvstændige for at ordne. Det vil sige, at hvis du har forudbetalt nogle penge til den almindelige a-kasse, får du dem retur, og bliver dermed nemt og hurtigt flyttet til en a-kasse, der passer til din situation som selvstændig.