GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD


A-kasse

GRATIS

Fagforening

Åben for Akademikere
Lønsikring

Medlemmer: 237.218.

Udvikling: 4,04% Hover icon

A-kassen der vil mest og koster mindst
Adgang til online kurser
Egen jobportal
ratingratingratingratingrating
ratingratingratingratingrating
Gå til udbyder

A-kasse

GRATIS

Fagforening

220

KR. / PER MÅNED

Åben for Ledere
Lønsikring

Medlemmer: 122.207.

Udvikling: 1,63% Hover icon

Perfekt for selvstændige
Juridisk rådgivning
Incl. lønsikring
ratingratingratingratingrating
ratingratingratingratingrating
Gå til udbyder

A-kasse

GRATIS

Fagforening

GRATIS
Åben for Salg og marketing
Lønsikring

Medlemmer: 29.000.

Udvikling: 3,57% Hover icon

Gratis lønrådgivning og karriere sparring
Adgang til lønsikring
Få stor rabat på uddannelser
ratingratingratingratingrating
ratingratingratingratingrating
Gå til udbyder

A-kasse

GRATIS

Fagforening

GRATIS
Åben for Alle
Lønsikring

Medlemmer: 55.712.

Udvikling: 0,42% Hover icon

Karriererådgivning og coaching
Gratis advokathjælp
Få rabat på kurser
ratingratingratingratingrating
ratingratingratingratingrating
Gå til udbyder
Derfor kan du trygt bruge TjekAkasse

På TjekAkasse arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her


INDHOLDSFORTEGNELSE

A kasse for studerende

Som studerende kan man blive medlem af en a kasse, ofte helt gratis. Det er en fordel at melde sig ind i en a-kasse minimum 1 år før uddannelsens afslutning, for at undgå karenstid og dermed have mulighed for dagpenge fra dag ét efter uddannelsens afslutning. En A kasse for studerende er dermed essentiel, for at have en økonomisk sikkerhed når man er færdiguddannet. 

Hvis du er studerende tænker du måske “hvorfor skal jeg være medlem af en a-kasse?”. Det skal du fordi der altid er en lille chance for, at man ikke finder sit drømmejob med det samme, når man er færdiguddannet. Det er også en god idé at blive medlem, fordi det jo som sagt kræver et års anciennitet i en a kasse, før man har ret til at få udbetalt dagpenge. Der findes ligeledes nogle andre a-kasse regler studerende.

Akasse studerende_1.jpg

Gratis a kasse for studerende

A-kasse Kundetilfredshed Pris om måneden Åben for Indmeldelse
FTF a-kasse Ftf anmeldelse studerende Gratis Alle Bliv medlem
Det Faglige Hus det faglige hus anmeldelse studerende Gratis Alle Bliv medlem
ase ase anmeldelse studerende Gratis Alle Bliv medlem
Min a-kasse min a-kasse anmeldelse studerende Gratis Alle Bliv medlem
Akademikernes a-kasse akademikernes a-kasse anmeldelse studerende Gratis Akademikere Bliv medlem
Business Danmark business danmark anmeldelse studerende Gratis Salg og marketing Bliv medlem
3f anmeldelse 3f Gratis Alle Bliv medlem
Magistrenes a-kasse magistrenes a-kasse anmeldelse studerende Gratis Alle Bliv medlem

Det er mere og mere almindeligt at man kan blive gratis medlem af a-kasse som studerende. Man kan enten få et såkaldt gratis medlemskab, man kan få a-kasse 0 kr. eller man kan få a-kasse medlemskab kontingentfritagelse. Det kan altså sagtens lade sig gøre at få gratis a-kasse.

Kravene for gratis a-kasse, er som regel blot, at man skal være under uddannelse samt under 30 år. Nogle a kasse til studerende har flere krav, for eksempel at man skal have bopæl i Danmark, og man ikke får mere i SU end man vil kunne få udbetalt i dagpenge. Kravene varierer fra a-kasse til a-kasse og man bør undersøge dette inden man melder sig ind. Alt i alt er det muligt at få a kasse gratis studerende hos de fleste selskaber. På denne side har du mulighed for at finde den a kasse, som passer til dig.

Bedste a kasse for studerende

A-kasse under uddannelse er nok noget, de færreste studerende går rundt og tænker på. Netop fordi man stadig er under uddannelse tænker man ikke så meget over at blive arbejdsløs - men det er måske netop fordi, man ikke tror at det kan lade sig gøre.

Man skal dog huske, at hvis man ikke får et job efter endt uddannelse, er man jo praktisk talt arbejdsløs og derfor kan man have brug for at få dagpenge. Derfor er det en god idé at tænke på a-kasse når man nærmer sig slutningen på sin uddannelse.

Det er svært at sige hvilken a-kasse der er den bedste a-kasse for studerende, da det kommer an på din situation, din uddannelse og meget mere.

Det er faktisk også meget fordelagtigt at melde sig ind i en a-kasse, fordi det hos langt størstedelen af a kasserne er gratis at være medlem under uddannelse. Man skal bare være medlem i mindst et år - det vil sige, at man skal melde sig ind i a kassen et år før man afslutter sin uddannelse - og så skal man være under 30 år.

Her gælder samme regel som for ikke-studerende; at man skal have været medlem i et år før man har ret til at modtage dagpenge - fordelen for de studerende er jo så bare, at de kan være gratis medlem i et år, eller selvfølgelig mere. 

A-kasse for nyuddannet

Flere a-kasser har et bestemt medlemskab til studerende og et andet til nyuddannet. Man skal skifte sit medlemskab senest 14 dage efter endt uddannelse for at have de rigtige rettigheder. Det er nemlig her, a-kassen kan være en stor hjælp.

Hvis man ikke er så heldig at lande drømmejobbet lige efter endt uddannelse, kan a-kassen - udover at hjælpe med dagpenge under ledighed - være med til at hjælpe dig i arbejde. Mange a-kasser tilbyder workshops eller kurser, som kan hjælpe medlemmerne godt på vej i jobsøgningen.

Man kan som regel få hjælp til at skrive gode ansøgninger og et godt CV og flere og flere a kasser har deres egne jobdatabaser, hvor de samler de jobs, som kunne være relevante for deres medlemmer.

Se de billigste fagforeninger her.

Akasse-for-studerende_1.jpg

A-kasse for lærling/elev

Hvis man er lærling eller elev, er der nogle specielle regler. I forbindelse med dagpenge har man 2 muligheder: Den ene er at modtage dagpenge som lønmodtager, den anden er at modtage dagpenge som dimittend. De to satser er lidt forskellige, og man skal snakke med sin a-kasse om dette, da der kan være forskel på, hvor meget man kan få udbetalt. 

Dagpengesatsen som lønmodtager vil cirka ligge på 90 % af den elevløn, man fik i sin praktikperiode - dog kan man højst få udbetalt den maksimale dagpengesats. Det er lønnen under praktik der afgør det, man får udbetalt i dagpenge, og man kan bruge sin elevløn til at optjene ret til dagpenge som lønmodtager.

Man skal desuden være elev på en godkendt uddannelse, og så skal man have mindst 12 måneder tilbage af sin elevtid - og man skal være i praktikken på det tidspunkt, man bliver optaget i a-kassen. Hvis man opfylder disse (og lidt flere) krav, kan man få dagpenge fra første ledige dag efter, man er færdigudlært.

Dagpengesatsen som dimittend ligger på 71,5 eller 82% af den maksimale dagpengesats. Du kan få dagpenge med dimittendsats, hvis du har taget en erhvervsuddannelse; EUD, EUX eller EGU (erhvervsgrunduddannelsen).

Gratis fagforening

Ligesom at mange a-kasser har gratis medlemskab for studerende, kan man også få gratis fagforening som studerende. Man kan få gratis medlemskab af nogle få fagforeninger, og det er som regel kun som studerende, at det er gratis.

Man kan også tilkøbe fagforening til en meget fordelagtig pris, når man er studerende. Hvis man er gratis medlem af fagforening, kan man få hjælp i forbindelse med sit studiejob, for eksempel hvis man arbejder under dårlige vilkår eller ikke får nok i løn. A kasse og fagforening studerende er en god idé, da det giver dig en sikkerhed efter endt uddannelse.

Gratis a kasse for studerende_1.jpg

A-kasse for studerende over 30

Hvis man er studerende, men over 30 år gammel, gælder de andre regler. Ifølge dansk lovgivning, skal man betale kontingent for sit medlemskab hvis man er 30 år gammel eller mere.

Hvis du for eksempel er under 30 når du begynder din uddannelse, men bliver 30 i løbet af uddannelsen, skal du først betale kontingent fra den dag du fylder 30. Beløbet for a kasse under uddannelse over 30 år, er derfor en smule højere end når man er under 30 år.

Nogle a-kasser giver dig mulighed for at være deltidsforsikret, så du ikke skal betale for det dyreste medlemskab, når du er studerende. Det er forskelligt fra a kasse til a kasse, så du bør undersøge, hvad dine muligheder er hos din egen a-kasse. Du bør derfor tjekke op på a kasse for studerende over 30 år ved de forskellige a-kasser.

Hvad koster a-kasse for studerende?

Som studerende er det muligt at melde sig ind i en a-kasse gratis, hvilket betyder at man som studiemedlem ikke skal betale et kontingent. Det er dog ikke alle a-kasser som tilbyder et gratis medlemskab, så det er en god idé at tjekke op på a-kassen inden du melder dig ind.

Hvilke uddannelser giver ret til dagpenge?

For at være berettiget til dagpenge som nyuddannet, skal man have afsluttet enten en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse med en varighed på mindst 18 måneder. Derudover skal uddannelsen være offentligt anerkendt. Man kan derfor ikke modtage dagpenge efter eksempelvis gymnasiale uddannelser.