Akademikernes a-kasse kan benyttes af dig, som er studerende, uddannet, ledig og selvstændig og har mere end 200.000 medlemmer.

Andre a-kasser


Akademikernes a-kasse er Danmarks største a-kasse for højtuddannede. De har cirka 230.000 medlemmer; både selvstændige og lønmodtagere, og både folk fra det offentlige og private arbejdsmarked. Herunder er der cirka 25.000 medlemmer, som er studerende på universiteter og højere læreanstalter. A kassen blev etableret i 2013, og er en fusionering af Akademikernes a-kasse og Ingeniørernes a kasse. Akademikernes akasse har 210 medarbejdere fordelt på kontorer i hele landet, men hovedkontoret ligger i København.

 

Akademikernes a kasse har fokus på at få deres medlemmer i job. Dette gør de blandt andet ved at have et tæt samarbejde med erhvervslivet, hvor de kæmper for at finde og skabe arbejdspladser. Det månedlige kontingent for medlemskab af Akademikernes a-kasse er 436 kr., hvilket gør dem til Danmarks billigste a-kasse for akademikere - og den næstbilligste a kasse samlet set. Som studerende kan du blive gratis medlem.

 

Nogle af de fordele, du får som medlem af akademikernes a-kasse er workshops, kurser og arrangementer. Du får professionel hjælp til at komme hurtigere tilbage i job, og så får du hjælpen til en meget fordelagtig pris. De har desuden en gratis jobportal, hvor man kan oprette en jobprofil og blive matchet med relevante jobs. Som noget nyt tilbyder akademikernes a kasse et Startup-forløb i København for deres medlemmer med iværksætterambitioner. Akademikernes kontingent starter fra 436 kr. pr. måned.