FOA står for Fag og Arbejde, og det er Danmarks tredje største fagforbund.

Andre a-kasser


FAO har 180.000 medlemmer fordelt på 38 forskellige afdelinger. Størstedelen af FOAs medlemmer er ansat i den offentlige sektor; Altså i kommuner og regioner, men man kan også blive medlem, selvom man arbejder i den private sektor. FOA vil give deres medlemmer de bedste muligheder, forudsætninger og vilkår, som skal være til gavn for samfundet - og medlemmerne selv. FOA blev stiftet i 1899 som København Kommunale Arbejderforbund, og har siden hen udviklet sig til det, den er i dag.

 

FOA A-kassen er en “under-afdeling” af FOA. Som medlem af FOA a kassen er du forsikret mod arbejdsløshed. Du kan desuden få personlig hjælp og betjening på et af de 41 lokale kontorer. Du har mulighed for at tegne en tillægsforsikring, du kan søge job via FOAJob, du kan bruge FOA JobMatch, som er FOAs egen jobformidling - alt dette kan du gøre via selvbetjeningen, som gør det nemt og ubesværet for medlemmer at benytte de gode medlemsfordele.

 

Priserne for kontingent afhænger af, om du er medlem af FOA fagforening, om du er medlem af FOA a-kassen, om du er tilmeldt efterlønsordninge, om hvilken lokal FOA-afdeling, du bliver medlem af, og om du er studerende eller lignende. For at være medlem af FOA a kasse koster det 482 kr. pr. måned for fuldtidsforsikring. Herudover har du mulighed for at få et medlemskab, hvor du også betaler efterlønsbidrag, eller et medlemskab, hvor du også bliver medlem af fagforeningen. Du kan selvfølgelig også blive medlem af fagforeningen uden at være medlem af a-kassen. FOA har mange lokale kontorer rundt om i landet; for eksempel FOA Aalborg, FOA Sydfyn eller FOA Viborg.