HK sætter stor fokus på, at hjælpe dig igennem dit arbejsliv. Ikke mindst mens du er i arbejde, mens du er studerende, elev eller fritidsjobber eller ledig.. 

Andre a-kasser


HK er en fagforening og a-kasse i ét. Man har mulighed for at blive medlem af a kasse og fagforening hver især, men man kan også samle de to medlemskaber. Studerende har desuden mulighed for at være gratis medlem. HK a-kasse har eksisteret i over 100 år, og de har derfor et godt kendskab til deres medlemmers brancher og de situationer, de eventuelt kommer til at stå i. Hvert tredje medlem af HK a kasse er i arbejde igen inden for 3 måneder.

 

Som medlem af HKs a-kasse får du økonomisk tryghed, hvis du skulle blive arbejdsløs. Du får desuden en række medlemsfordele, som for eksempel indebærer rådgivning om jobsøgning og efteruddannelse under din ledighed. Med HK Kvikstart kan du få hjælp inden for 24 timer efter, du er blevet arbejdsløs. HK a kasse har fokus på høj kvalitet og konkurrencedygtige priser. De vil være engagerede og nærværende, og i denne sammenhæng have fokus på medlemmernes udvikling og muligheder. De arbejder for et retfærdigt a-kasse system, og vil bidrage aktivt til beskæfritgelsespolitikken. Desuden arbejder de for at tiltrække, udvikle og fastholde de bedste medarbejdere.

 

Prisen for dit medlemskab af a kassen afhænger blandt andet af din alder og arbejdssituation. Studerende og elever kan blive gratis medlem, men har også mulighed for at betale et mindre beløb for ekstra gode fordele. Man kan blive medlem af HK a-kasse for 486 kr. Pr. måned. HK fagforening koster 437 kr. Pr. måned, og man kan blive medlem af fagforening og a-kasse samlet for 923 kr. Pr. måned. HK Danmark har i alt cirka 242.000 medlemmer.