For at give et kort og klart svar - ja. Der er ingen tvivl om, at det at have en ulykkesforsikring er meget vigtigt. Hvis du gerne vil føle dig sikker, også selvom du ikke har noget at være bange for, er det meget nødvendigt, at du har en ulykkesforsikring. Det er nemlig ikke noget man kan regne ud på forhånd, når det handler om ulykker. Derfor er en ulykkesforsikring også det, der kan dække dig, når du kommer ud for en ulykke, som du ikke havde set komme, og som du ikke har mulighed for selv at komme ud af, hvad end det er økonomisk, fysisk eller psykisk. Der er nemlig hjælp at hente til både økonomisk erstatning ved tabt arbejdsskade eller ved mengrad, samtidig er der også i langt de fleste ulykkesforsikringer dækning, når det kommer til fysioterapeuter ved fysisk skade og til psykologhjælp, hvis sindet er blevet belastet. 

Hvad dækker en ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring i Danmark, er den forsikring, der kan sikre dig, at du får erstatning, hvis der sker dig noget, eller hvis du forårsager skade på andre. Det er derfor, at ulykkesforsikringer er uhyre vigtige for alle borgere i Danmark. En ulykkesforsikring er den forsikring, der sikrer dig, at du aldrig står alene, hvis du skulle komme ud for en ulykke. Rigtig mange danskere har oplevet at få revet ledbåndet i knæet over på en skiferie,i en fodboldkamp eller ved et cykelstyrt på vej hjem fra arbejdet. Pointen er her, at denne forsikring dækker dig, der hvor du ikke regner med, at der vil ske dig noget. Det er lige meget, hvad skaden er forårsaget af, eller hvad der er sket. Hvis der er sket dig noget, der giver dig en mengrad på over fem procent , vil du nemlig få erstatning for det. Og selvom det ikke kan lyde af meget, vil et overrevet ledbånd i langt de fleste tilfælde betyde, at du vil have en mengrad på fem procent eller mere, og derfor har krav på erstatning. 

 

Når der er tale om noget er nødvendigt, kan det i nogle sammenhænge være svært at komme med et klart ja, til at det er nødvendigt. I dette tilfælde er svaret dog ikke svært at give. Det skyldes, at de skader som en ulykkesforsikring dækker, er skader, som ingen regner med at skulle pådrage sig, men som ingen heller kan sige sig fri for. Derfor er rigtig mange danskere blevet reddet af deres ulykkesforsikringer, når de har været ude for uheld, som de bestemt ikke havde set komme. Dette er særligt i tilfælde, hvor man har være ude for ulykker, som har forårsaget en skade, som man skal leve med resten af sit liv. 

 

I en ulykkesforsikring er man ikke bare dækket, når det gælder de ulykker, som man selv kan komme ud for. Ulykker som man forårsager på andre mennesker, bliver også dækket af denne forsikring. Det vil sige, at hvis man ved et uheld forårsager skade på en anden person eller deres ejendele, vil den ulykkesforsikring man har, også hjælpe her. Ofte vil det være en anden person ting, som man kan være ansvarlig for at betale for. Her vil den tilskadekomne skulle anmelde ulykken til sin egen forsikring, og herefter vil der blive taget kontakt til dit forsikringsselskab, om det der skyldes i erstatning. 

Hvad koster en ulykkesforsikring

Priser på ulykkesforsikringer afhænger meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Der kan være forskellige priser, afhængig af alder og profession. Derudover sættes priserne på en ulykkesforsikring, alt efter hvilken forsikringssum, som man sætter på sig selv. Det vil sige, at jo højere en forsikringssum man ønsker, jo højere er prisen på forsikringen. Dette hænger sammen med, at når der bliver angivet en mengrad efter en ulykke, betales det beløb, der svarer til mengraden i procent, ud af den forsikringssum som man har valgt. Et eksempel på dette kan være, at man har en forsikringssum på en million. Dette er den mest almindelige forsikringssum. Hvis man da bliver givet en mengrad på fem procent efter en ulykke, vil man dermed få fem procent af en million i erstatning for sin ulykke. Dette vil svare til 50.000 kroner. Dette er netop også derfor at det er vigtigt at have en ulykkesforsikring, da det kan blive meget dyrt og belastende for din økonomi, hvis du kommer ud for en ulykke med svære følger, og ikke har en ulykkesforsikring, der kan dække. 


Hvis man er ude efter ulykkesforsikringer som ung og studerende, er det en god idé at finde sin ulykkesforsikring gennem sin fagforening. Der er nemlig mange penge at spare med studierabat gennem fagforeningerne. Hvis man er ude efter den bedste ulykkesforsikring i Danmark, kan man finde den hos Skiftforsikring.dk. Her er det muligt at vælge lige præcis den ulykkesforsikring, der passer til dig og din situation.