GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Artikler
  3. Er ulykkesforsikring nødvendigt?

Er ulykkesforsikring nødvendigt?

Af Daniel Østergaard opdateret d. 28-11-2022

INDHOLDSFORTEGNELSE

For at give et kort og klart svar - ja. Der er ingen tvivl om, at det at have en ulykkesforsikring er meget vigtigt. Hvis du gerne vil føle dig sikker, også selvom du ikke har noget at være bange for, er det meget nødvendigt, at du har en ulykkesforsikring. Det er nemlig ikke noget man kan regne ud på forhånd, når det handler om ulykker.

Det er vigtigt at understrege at der som sådan ikke er forbindelse mellem en ulykkesforsikring og en a-kasse, men på samme måde som en ulykkesforsikring, så er den rigtig rar at have, hvis uheldet skulle være ude - om det så er om man står uden arbejde eller er havnet i mere generelt i uheldet, så er man dækket og man har derfor ikke det skulle bekymre sig om.

overlay

Find den bedste a-kasse

Tjek A-kasse

Derfor er en ulykkesforsikring også det, der kan dække dig, når du kommer ud for en ulykke, som du ikke havde set komme, og som du ikke har mulighed for selv at komme ud af, hvad end det er økonomisk, fysisk eller psykisk. Der er nemlig hjælp at hente til både økonomisk erstatning ved tabt arbejdsskade eller ved mengrad, samtidig er der også i langt de fleste ulykkesforsikringer dækning, når det kommer til fysioterapeuter ved fysisk skade og til psykologhjælp, hvis sindet er blevet belastet.

Hvad dækker en ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring dækker dig, hvis du f.eks. bliver kørt ned, falder ned af en trappe eller slår dig på anden vis, og får varige mén eller dør.

En ulykkesforsikring i Danmark, er den forsikring, der kan sikre dig, at du får erstatning, hvis der sker dig noget, eller hvis du forårsager skade på andre. Det er derfor, at ulykkesforsikringer er uhyre vigtige for alle borgere i Danmark.

Ulykkesforsikring mèngrad

Pointen er her, at denne forsikring dækker dig, der hvor du ikke regner med, at der vil ske dig noget. Det er lige meget, hvad skaden er forårsaget af, eller hvad der er sket. Hvis der er sket dig noget, der giver dig en mengrad på over fem procent, vil du nemlig få erstatning for det. Og selvom det ikke kan lyde af meget, vil et overrevet ledbånd i langt de fleste tilfælde betyde, at du vil have en mengrad på fem procent eller mere, og derfor har krav på erstatning. 

Din ulykkesforsikring dækker også andre 

I en ulykkesforsikring er man ikke bare dækket, når det gælder de ulykker, som man selv kan komme ud for. Ulykker som man forårsager på andre mennesker, bliver også dækket af denne forsikring. Det vil sige, at hvis man ved et uheld forårsager skade på en anden person eller deres ejendele, vil den ulykkesforsikring man har, også hjælpe her. Ofte vil det være en anden person ting, som man kan være ansvarlig for at betale for. Her vil den tilskadekomne skulle anmelde ulykken til sin egen forsikring, og herefter vil der blive taget kontakt til dit forsikringsselskab, om det der skyldes i erstatning. 

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Priser på ulykkesforsikringer afhænger meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Der kan være forskellige priser, afhængig af alder og profession. Derudover sættes priserne på en ulykkesforsikring, alt efter hvilken forsikringssum, som man sætter på sig selv. Det vil sige, at jo højere en forsikringssum man ønsker, jo højere er prisen på forsikringen.

Dette hænger sammen med, at når der bliver angivet en mengrad efter en ulykke, betales det beløb, der svarer til mengraden i procent, ud af den forsikringssum som man har valgt. Et eksempel på dette kan være, at man har en forsikringssum på en million. Dette er den mest almindelige forsikringssum. Hvis man da bliver givet en mengrad på fem procent efter en ulykke, vil man dermed få fem procent af en million i erstatning for sin ulykke.

Dette vil svare til 50.000 kroner. Dette er netop også derfor at det er vigtigt at have en ulykkesforsikring, da det kan blive meget dyrt og belastende for din økonomi, hvis du kommer ud for en ulykke med svære følger, og ikke har en ulykkesforsikring, der kan dække. 

Ulykkesforsikring som ung eller studerende 

Hvis man er ude efter ulykkesforsikringer som ung og studerende, er det en god idé at finde sin ulykkesforsikring gennem sin fagforening. Der er nemlig mange penge at spare med studierabat gennem fagforeningerne.

Hvis man er ude efter den bedste ulykkesforsikring i Danmark, kan man finde den hos Skiftforsikring.dk. Her er det muligt at vælge lige præcis den ulykkesforsikring, der passer til dig og din situation.

Hvad dækker er fritids ulykkesforsikring?

En fritids ulykkesforsikring eller fritidsforsikring, som det også kaldes, dækker dig i al den tid, du ikke er på arbejde. Dog ikke hvis du kommer ud for en ulykke, mens du udfører arbejde for nogen i din fritid.

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Prisen på en ulykkesforsikring varierer afhængigt af alder, proffesion og forsikringsselskab. En typisk ulykkesforsikring koster ikke mere end 100 kr. og måneden, og er man studerende/ung kan man ofte få en meget fordelagtig pris.