GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge
 1. Hjem
 2. Artikler
 3. Sådan finder du den bedste lønforsikring

Sådan finder du den bedste lønforsikring

Af Mette Stensballe opdateret d. 28-11-2022

INDHOLDSFORTEGNELSE

Er du på udkig efter et sted, hvor du kan tegne en forsikring på din løn? Så er det en lønsikring, du leder efter. Og vil du gerne have den bedste lønsikring, så bør du tage at læse med her. Der kan nemlig være stor forskel på lønsikringer hos forskellige selskaber.overlay

Find den bedste lønsikring

Tjek A-kasser med lønsikringFørst og fremmest kan prisen være forskellig, men også selve dækningen kan variere fra lønsikring til lønsikring. For at du nemt kan finde den lønsikring som er bedst i test, har vi i denne artikel samlet nogle af de faktorer, som du bør kigge på - og sammenligne - når du leder efter den bedste lønsikring.

Her finder du:

Hvordan er dækningen?

Når du skal finde den absolut bedste lønsikring på markedet, er det først og fremmest vigtigt, at du undersøger, hvor god en dækning du kan få hos de forskellige a-kasser og / eller forsikringsselskaber. Når du undersøger dækningen skal du se på, hvor høj en procentdel af din løn, du kan få dækket. De fleste lønsikringer dækker mellem 70 og 80 % af lønnen, men enkelte lønsikringer kan faktisk dække helt op imod 90-95 % af din løn.

Og disse ekstra procenter kan betyde rigtig meget, hvis man pludselig står i den uheldige situation at være blevet arbejdsløs og pludselig ikke have den indtægt, som man er vant til. Vær desuden opmærksom på, om de enkelte a-kasser kan give dig en reel dækning på for eksempel 85%, eller om de blot skriver, at de kan dække “op til 85%”.

Hvordan er tilfredsheden?

Når man skal finde en rigtig god lønsikring handler det ikke blot om at finde den, der kan give den største dækning - selvom det naturligvis er én af de vigtigste faktorer. Det gælder også om at finde en lønsikring, som har høj tilfredshed blandt tidligere og eksisterende kunder og brugere. Kundetilfredshed er guld værd hos a-kasser og lønforsikringer, og det betyder rigtig meget, om en kunde har været tilfreds med det produkt, de har fået og betalt for.

Når du vil undersøge kundetilfredsheden kan du eksempelvis se, om de respektive a-kasser har en profil på Trustpilot, hvor kunder har mulighed for at skrive anmeldelser og give stjerner, afhængigt af, hvor god service og hvor godt et produkt, de mener, at de har fået. Hvis a-kassen ikke har nogen Trustpilot profil, kan du også tjekke deres anmeldelser på for eksempel Google eller Facebook, hvor man også har mulighed for at skrive anmeldelser.

Lønsikring uden a-kasse

Hvis du allerede har en a-kasse, som du er glad for, men som desværre ikke kan tilbyde dig en lønsikring, eller hvis du af en anden grund ønsker at finde en lønsikring uden a-kasse, kan dette naturligvis også lade sig gøre.

Flere a-kasser tilbyder at tegne en lønsikring uden at du nødvendigvis skal være medlem af selve a-kassen. Når du har lønsikring uden a-kasse slipper du også for de mange ture til jobcentret, da du typisk kan få lavet et lidt anderledes og tilpasset forløb i tilfælde af, at du går hen og bliver arbejdsløs og dermed har brug for din lønsikring.

Fordelen ved at vælge lønsikring uden a-kasse er, at du får en vis frihed, fordi du ikke er “bundet” af a-kassens regler og så videre. Du slipper desuden for møderne i jobcentret. Dog kan en ulempe være, at du er mindre forsikret end du ville være med et medlemskab i en a-kasse, da sådan et kan give dig yderligere fordele i tilfælde af ledighed. Du kan læse meget mere om a-kasse, lønsikring og dagpenge i vores oversigt over lønsikring.

Bedste lønsikring 

Det er svært at vurdere hvad der er den bedste lønsikring, da det kommer an på dig og din situation. Vi har kigget på hvad medlemmerne siger, og herunder kan du se en liste med de A-kasser med lønsikring, der har den bedste trustpilot score.

Den bedste lønsikring er ifølge Trustpilot:

 1. CA A-kasse lønsikring : 4.8/5
 2. Frie lønsikring : 4.7/5
 3. Business Danmark lønsikring : 4.7/5
 4. MA A-kasse lønsikring : 4.6/5
 5. Det Faglige Hus lønsikring : 4.4/5
 6. Ase lønsikring : 4.4/5
 7. Lærernes A-kasse lønsikring : 4.4/5
 8. Min A-kasse lønsikring : 4.3/5
 9. HK lønsikring : 4.3/5
 10. FTF A-kasse lønsikring : 4.1/5
 11. Krifa lønsikring : 4.1/5
 12. Akademikernes A-kasse lønsikring : 3.8/5
 13. Lederne lønsikring : 3.7/5
 14. AJKS lønsikring : 3.7/5
 15. 3F lønsikring : 3.1/5
 16. Virksom lønsikring : 2.3/5
 17. Socialpædagogerne lønsikring : 2.3/5
 18. Din Faglige A-kasse lønsikring : 2.1/5
 19. BUPL lønsikring : 1.7/5

Listen blev sidst opdateret 20.08.2022

Hvad er den bedste lønforsikring?

Ifølge Trustpilot er den bedste lønforsikring CA A-kasse, med en score på 4.8/5.

Hvem kan få lønforsikring?

Alle i Danmark, der er lønmodtagere, mellem 18-65 år, er medlem af en a-kasse og har tegnet en lønforsikring.