GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Akasse 14 dages regel.jpg

A-kasse 14 dages reglen

14-dages reglen går ud på, at man som nyuddannet kun har 14 dage efter sin dimissionsdag til at blive medlem af en a-kasse og dermed kunne få dagpenge efter en måned. Hvis ikke man som nyuddannet melder sig ind inden for de 14 dage, skal man optage 12 månders anciennitet, før man kan få udbetalt dagpenge. Som nyuddannet (og hvis man overholder 14-dages reglen) får man automatisk en karensmåned før man kan modtage dagpenge. Hvis ikke man overholder reglen skal man vente et år på at kunne modtage dagpenge fra a kassen.

Som regel kan din a kasse hjælpe dig med at holde styr på diverse regler i forbindelse med afsluttet uddannelse. Mange uddannelser afsluttes på forskellige tidspunkter og forskellige måder og derfor er det godt at undersøge reglerne i a-kasserne grundigt, da man jo har en smule travlt efter endt eksamen.

Hvornår er det bedst at melde sig ind i en A-kasse? 

Hvis du skal være medlem af en a-kasse, er det bedste tidspunkt at gøre det, når man er under uddannelse. Men det er ikke altid, at man lige tænker over man skal være medlem af en a-kasse, når man starter på studiet, fordi det kan føles som lang tid før man er færdig. 

Hvis du ikke har været medlem af en a-kasse fra starten, skal du være meldt ind senest et år inden du afslutter din uddannelse. På den måde er du altså sikret, at a-kassen kan hjælpe dig, hvis du ikke får et job som det første, når du er færdiguddannet. Det er altså en god ide, at melde sig ind i en a-kasse som studerende, hvis man gerne vil sikre sin økonomiske stabilitet, når man er færdig med at uddanne sig. 

Hvad koster det for studerende at være medlem af en A-kasse?

En anden ting, der kan afholde studerende fra at melde sig ind i en a-kasse er, at medlemskab koster penge. Men langt de fleste a-kasser har faktisk en ordning, hvor du kan få dit medlemskab i a-kassen gratis, så længe du er studerende og under 30 år. På den måde skal du altså først betale for din a-kasse, når du er færdig med at studere. Her på siden, kan du få et overblik over a-kasse for studerende.