GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Ancennitet er et begreb, der definerer, hvor lang tid man har været en del af noget. Det vil sige, hvor lang tid du har været i en bestemt stilling eller hvor lang tid du har været medlem af noget. Det vil sige, at hvis du har været medlem af noget i fire år, har du fire års anciennitet. 

Når man taler om anciennitet i forbindelse med en a-kasse, betyder det den tid, hvor du har været medlem af en a kasse. Hvis du skal have ret til dagpenge, skal du have minimum 12 måneders anciennitet. Det vil sige, at du skal have været medlem af a kassen i minst et år før du kan få dagpenge, hvis du bliver ledig. Du sidder nok og tænker, om man skal gøre andet for at optjene ancennitet i en a kasse. Og det skal man ikke. Den eneste måde man kan optjene anciennitet i en a kasse, er ved at have et medlemskab. Her på siden kan du få et overblik over billig a-kasse.

Beholder man sin anciennitet, hvis man skifter a-kasse?

Hvis man har været medlem af en a-kasse i længere tid, og gerne vil skifte til en ny, er et af de mest hyppige spørgsmål, om ens anciennitet medfølger. Men når du skifter til en ny a-kasse, er du sikker på at din anciennitet medfølger. Det vil sige, at dine rettigheder følger med dig, uanset hvilken a-kasse du vælger at være medlem af. Når du vælger at melde dig ind i en ny a-kasse, er det eneste du skal gøre at melde dig ind, da resten bliver klaret af a-kassen selv. Du skal huske, at du ikke selv må melde dig ud af din a-kasse, da du dermed mister din ancienitet - derfor er det vigtigt du lader a-kassen selv gøre det.