GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Som ledig på barsel har du ret til barselsdagpenge, såfremt du er medlem af en a-kasse. Hvis du har meldt dig ledig hos din a-kasse kan du undlade at bruge af din dagpengeperiode, hvis du skal føde. Det er Udbetaling Danmark, der står for udbetalingen af dine barselsdagpenge, så det er hos dem du skal søge barselsdagpenge hjem. Desuden skal du have meldt dig ledig på din kommunes jobcenter, så du officielt er berretiget til dagpenge. Det vigtigste er dog, at du har et aktivt medlemskab i din a-kasse og har optjent anciennitet nok til at være dagpengeberettiget (12 måneder). Her på siden kan du få alt den information du skal bruge, når du skal søge om barselsdagpenge.

Kan man få a-kasse på barsel?

Du skal have et aktivt medlemskab af en a-kasse før du er berettiget til dagpenge, og dermed også barselsdagpenge. Det vil altså sige, at du skal have været medlem af en A-kasse i 12 måneder og samtidigt have været i beskæftigelse, før du er berettiget til dagpenge. Er du dette kan du sagtens søge barselsdagpenge hjem til dig selv. Er du ikke, kan du her finde billig a-kasse, som passer dine behov.

Hvornår skal man melde sig ledig?

Hvis du er ledig skal du fortælle din a-kasse om din barsel senest otte uger efter fødslen. Herefter fortæller din a-kasse til udbetaling Danmark, at du fremover skal modtage barselsdagpenge. Her vil du løbende modtaget digital post om din ret til barselsdagpenge. Når du har modtaget dette brev, skal du søge barselsdagpenge på borger.dk, hvorefter de godkender din ansøgning og du får udbetalt dine barselsdagpenge. 

Hvor meget får man udbetalt?

Barselsdagpengene er beregnet efter din timeløn minus AM-bidrag. Dog er makssatsen på 119,05 kr./timen, hvilket svarer til 4.405 kr. om ugen for 37 timers arbejde. I alt er dette altså cirka det samme som den almindelige dagpengesats.