GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

En gul a-kasse er en a-kasse, der er uafhængig af Fagbevægelsens Hovedorganisation og politiske partier eller foreninger. En gul a-kasse er det samme som en fri a-kasse.

Landsorganisationen i Danmark skiftede i 2018 navn til Fagbevægelsens Hovedorganisation, hvilket forkortes FH, men mange refererer stadig til denne organisation som LO eller Landsorganisationen. Hvis en a-kasse er en del af FH vil man kalde den for en rød a-kasse i modsætningen til de gule a-kasser, som er uafhængige af FH. En gul a-kasse tilbyder samme service og ydelser som alle andre a-kasser - dog er prisen ofte lavere for en gul a-kasse end en rød. 

Hvilke a-kasser er gule?

I Danmark findes der en lang række gule a-kasser og dermed mange uafhængige a-kasser. Lige nu findes der i Danmark Krifa, Min a-asse, ASE, Business Danmark, Det Faglige Hus, Frie funktionærer, Magistrenes a-kasse, CA a-kasse og Akademikernes a-kasse som er gule a-kasser.

Hvad koster en gul a-kasse?

Som sagt er de gule a-kasser som regel en smule billigere i kontingent. Det hænger sammen med, at de gule a-kasser ikke er afhængige af en fagforening eller andre foreninger. Typisk koster det mere at være medlem i en a-kasse, som også har en fagforening tilknyttet. Prisen for en gul a-kasse starter ved 476 kr om måneden.

Hvor finder jeg en billig gul a-kasse?

På TjekAkasse har vi samlet en oversigt over de bedste og billigste gule a-kasser, der er på det danske marked lige nu. Det har vi gjort for at gøre det nemmere for dig at finde den billigste gule a-kasse. Husk dog, at de ydelser, du får i dagpenge, feriedagpenge etc. ikke afhænger af, hvad du betaler i kontingent - dagpengesatserne er nemlig de samme uanset hvilken a-kasse du er medlem af. Du kan altså med fordel starte din søgen efter en billig gul a-kasse lige her hos TjekAkasse.