Hvad er løntilskud?

Hvad er løntilskud

Løntilskud er en økonomisk hjælp, man kan modtage som arbejdsgiver. A kasse løntilskud betyder, at man som medlem af en a-kasse kan få et job med løntilskud, som bliver udbetalt af a-kassen i stedet for af det offentlige. I dette tilfælde vil det være a-kassen, der udbetaler løntilskuddet til medarbejderen og arbejdspladsen, der udbetaler resten af lønnen.

For eksempel kan man få en praktikplads med dagpenge og herefter et job med løntilskud - for måske derefter at have mulighed for en fastansættelse. Et job med løntilskud kan - udover måske at være mulighed for en fast ansættelse - give praktisk erfaring og et større netværk, som kan hjælpe i den videre jobsøgning.

Man kommer som regel i “aktivering” af a-kassen efter at man har været arbejdsløs i 3 måneder eller der omkring. I aktivering kan man for eksempel måske få tilbudt et job med løntilskud. Man kan også selv som dagpengemodtager aktivt søge job med løntilskud. Hvis man er så heldig at få sådan et job skal arbejdspladsen kontakte a kassen med henblik på at modtage løntilskud.