GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Løntilskud er noget en virksomhed kan få, når den ansætter en person med det, der hedder “ansættelse med løntilskud”. Formålet med løntilskud er, at en person, der er ledig kan komme tilbage på arbejdsmarkedet uden at virksomheden har en udgift ved dette. Ansættelse med løntilskud kan man som regel få, når man har været ledig i seks måneder.

Hvad får man i løntilskud udbetaling?

Den ansatte i løntilskud får udbetalt en timeløn på 129,37 kr. i timen. Du kan dog højest få den løn, der svarer til den ydelse, som du ville modtage som ledig. Det vil sige den ydelse, du ville få i dagpenge. Arbejdsgiveren - i det offentlige - modtager derudover et løntilskud på 118,04 kr i timen. En privat arbejdsgiver vil modtage et løntilskud på 81,27 kr i timen ifølge løntilskud lovgivning.

Hvad koster løntilskud?

Løntilskud koster ikke dig som ansat noget - udover at det er et tilbud, som du som regel kun kan få, hvis du er tilmeldt jobcentret og/eller er medlem i en a-kasse, da det typisk er en del af et det forløb, man er i for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. For den virksomhed, der ansætter dig, koster det en lille smule, da de ikke får dækket lønudgifterne 100 % ved at ansætte en person med løntilskud, men kun får dækket 81,27 kr ud af de 129,37 kr, som du får i løntilskud udbetaling.

Hvor kan man få løntilskud?

Leder du efter et job med mulighed for løntilskud, kan du søge både i det private og det offentlige. Der er ikke forskel på, hvad du får udbetalt i løn, så der er nærmest uendeligt mange muligheder for, hvor du kan søge et job med løntilskud. Formålet med jobbet er blot at genoptræne eller styrke dine faglige kvalifikationer, så du er endnu bedre egnet til at komme tilbage til arbejdsmarkedet, hvad end det er løntilskud privat eller offentlig. Det er også muligt at komme i praktik med løntilskud.