GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Pension er i alt sin enkelthed en ydelse du modtager, når du har trukket dig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det vil sige, at når du ikke længere har mulighed for at arbejde og er berettiget til pension, kan du få denne ydelse. På den måde har man altså mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet og stadig få en hverdag til at hænge sammen. 

Hvad er privattegnet pension

I Danmark findes der både folkepension, som kommer fra det offentlige. Men der findes også private pensionsopsparinger som eksempelvis aldersopsparing, ratepension eller livrente. En privattegnet pension er en pensionsopsparing, hvor du selv indbetaler pengene. Hvis du vælger at få en livrente, får du penge udbetalt hver måned, når du er gået på pension, så længe du lever. En ratepension er den mest almindelige opsparing, som giver en månedlig udbetaling i en periode på 10-30 år. En aldersopsparing udbetales som et engangsbeløb, der kan fordeles over flere omgange. 

Hvad er pensionsalderen

I Danmark har du mulighed for at få pension, hvis du er gammel eller syg. Hvis du trækker dig tilbage på grund af sygdom og i en tidlig alder, bliver det kaldt for førtidspension og er ikke det samme som efterløn. Hvis du derimod gerne vil modtage pension, kan du gå på folkepension, når du er 65,5 år gammel. Du har mulighed for at modtage efterløn 5 år før du går på folkepension. 

Hvad får jeg i pension

En folkepension er et grundbeløb, der udbetales til alle som er gået på pension. Alle mennesker på folkepension får det samme udbetalt og det kan kun blive sat ned, hvis man har en høj arbejdsindkomst. 

Hvis du har en privat opsparing, kan du selv sætte det beløb ind du ønsker hver måned. Du skal dog være opmærksom på, at de forskellige opsparinger har forskellige loft for hvor meget man kan sætte ind hver måned. Du betaler et beløb i omkostninger, når pengene skal udbetales.