GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

A-kasse SKAT

Dagpenge er en ydelse man i Danmark får som kompensation, hvis man skulle gå hen og blive arbejdsløs. Men man kan også få dagpenge i forbindelse med sygdom eller skader, herunder også graviditet og fødsel. Dagpenge dækker derfor både over arbejdsløshedsdagpenge og sygedagpenge. Sagt med andre ord, går dagpenge ind og hjælper dig i tilfælde af du skulle blive arbejdsløs.

overlay

Find en A-kasse for dig

Se oversigt

Der betales skat i Danmark, og de satser der ofte er oplyst online er før skat. Derfor får man selvfølgelig færre penge udbetalt i dagpenge, når man har betalt skat af dagpenge. Du skal dog ikke betale arbejdsmarkedsbidrag af dagpenge. Du får en forskellig dagpengesats alt efter om du er nyuddannet og skal have dagpenge eller om du har haft et godt betalt job.

Skat dagpenge

Det kan være svært præcis at sige hvad man får i dagpenge, da det handler om personlig fradrag og skatteprocent. Du har en række personlige fradrag som beregnes ud fra din løn. Men derudover er der også fradrag som håndværkerfradrag, kontingent til a kasse og/eller fagforening samt rentefradrag, der spiller ind. Hvis du gerne vil beregne hvor mange penge du får i dagpenge, skal du starte med at trække fradragene fra. Her skal du huske at fradragene er beregnet på årsbasis, så det kan være en fordel at regne det om til månedsbasis.

Hvor meget du får i dagpenge beregnes også gennem din forskudsopgørelse indkomst. Du kan derfor regne ud, hvor meget du får, hvis du kigger på din forskudsopgørelse, da fradrag og lignende er oplyst der. Derfor er det altså en god ide at have styr på din forskudsopgørelse, så du er sikker på de rette ting er oplyst på den. På den måde er du sikker på du kommer til at betale den rigtige mængde skat af dine dagpenge. Hvis du ønsker at supplere dine dagpenge, kan du modtage lønsikring oveni. Se mere om lønsikring her.