GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Akasse supplerende.jpg

Supplerende dagpenge sats

Supplerende dagpenge er en sats du kan få, hvis du har arbejde på nedsat tid. Det vil altså sige, at du har mulighed for at få den supplerende dagpenge sats, hvis du har deltidsarbejde. Supplerende dagpenge er altså en måde, hvorpå du kan få dækket forskellen mellem det antal timer man arbejder og det antal timer, som man normalt vil få. Du har mulighed for at få den supplerende dagpenge sats, hvis du er blevet delvist arbejdsløs og har et medlemskab i en a-kasse.  

Regler om supplerende dagpenge

Når du skal have supplerende dagpenge, er der en række regler du skal være opmærksom på, da du arbejder ved siden af. Den supplerende dagpenge sats bliver beregnet ud fra det antal timer du arbejder i måneden. Du får i alt udbetalt for 160,33 timer i løn og dagpenge om måneden. Det vil sige, at hvis du arbejder 100 timer i måneden, får du 60,33 timers supplerende dagpenge.

For at kunne få dagpenge, skal du være tilmeldt jobcenteret. Du skal samtidig gøre en aktiv indsats for at få et fuldtidsarbejde. Hvis du arbejder i turnus ordning, gælder der specielle regler. Hvis du eksempelvis arbejder 37 timer i den ene uge og 0 timer i den anden uge, vil begge uger tælle med i dit forbrug af supplerende dagpenge. Derfor er det en god ide at undersøge deltid supplerende dagpenge, inden du begynder at benytte dig af det. 

Hvor lang tid kan man få supplerende dagpenge?

Ligesom meget andet, gælder der regler for, hvor længe du kan få supplerende dagpenge. Du kan maksimalt få udbetalt dagpenge i 30 uger inden for 104 uger. Det vil altså sige, at ret til supplerende dagpenge følger retten til almindelige dagpenge. Derfor kan du heller ikke få supplerende dagpenge, hvis du har mistet retten til almindelige. 

Man kan sige, at man får supplerende dagpenge, hvis man er blevet “delvis arbejdsløs” og er medlem af en a-kasse. Se de billigste a-kasser her.