GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Det er enten kommunen eller din arbejdsgiver, der udbetaler sygedagpenge til dig i tilfælde af sygdom. Som udgangspunkt er det kommunen, der udbetaler sygedagpenge, men  arbejdsgiveren betaler de første 30 kalenderdage af den ansattes sygdom.

Hvis ikke du får udbetalt fuld løn under sygdom, skal din arbejdsgiver i stedet for udbetale sygedagpenge til dig i de første 30 kalenderdage, hvor du er sygemeldt. Dette kræver dog, at du har været ansat ved din nuværende sygedagpenge arbejdsgiver i mindst otte uafbrudte uger før sygefraværet og i denne periode skal du have været beskæftiget i mindst 74 timer.

Hvis eller når du ikke længere har ret til løn eller sygedagpenge fra din arbejdsgiver, skal du anmode om at få udbetalt sygedagpenge fra kommunen. For at kunne få udbetalt sygedagpenge fra kommunen skal du opfylde mindst ét af nogle bestemte krav, såsom at du skal være nyuddannet, være i praktik eller elevplads, eller du er ansat i et flexjob.

Hvornår udbetales sygedagpenge?

Udbetaling af sygedagpenge sker, ligesom størstedelen af alle andre ydelser, den sidste hverdag i måneden. Sygedagpengeudbetaling i eksempelvis august 2020 vil altså ske mandag d. 31. august 2020. 

Din sygedagpenge sats udregnes ud fra, hvor mange timer, du normalt arbejder samt hvor meget, du ville tjene, hvis ikke du var syg. Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om sygedagpenge, kontakt din arbejdsgiver eller den kommune, der står for at udbetale dine sygedagpenge.

I februar 2020 kom der nye regler sygemelding, som indebærer, at kommunen kan træffe en afgørelse om, hvorvidt en person kan få forlænget sine sygedagpenge eller ej. Dette står skrevet i lov om sygedagpenge og arbejdsløshedsforsikring. Vi anbefaler at hvis dette er, eller kunne blive aktuelt for dig, at du så kontakter din a-kasse eller fagforening.

Hvad koster lønsikring?

En lønsikring er en ekstra sikkerhed for dig, der ikke har råd til at miste dele af din indkomst i tilfælde af ledighed. Prisen på lønsikring afhænger af, hvor meget du tjener om måneden inden du bliver ledig. Jo mere du tjener, jo mere koster lønsikring om måneden. Du kan finde priser på lønsikring her.