GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Derfor kan du trygt bruge TjekAkasse

På TjekAkasse arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere herINDHOLDSFORTEGNELSE

Fagforening håndværker

Hvis du er håndværker og skal til at vælge en fagforening, så er det en god idé at finde en fagforening håndværker kan få den bedste rådgivning og hjælp hos qua fagforeningens viden om dit felt. 

Der findes fem traditionelle fagforbund i Danmark, der alle er med til at repræsentere hovedparten af de danske håndværkere. Det er 3F, Malerforbundet, Dansk Metal, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-forbund. Disse fagforeninger kan derfor også kategoriseres som en slags håndværker fagforening. De traditionelle fagforbund står for en klassisk tilgang til det danske arbejdsmarked, hvor man løfter i fællesskab, og på den måde sikrer sig de bedste arbejdsvilkår. 

Det en fagforening generelt kan gøre, for dig som håndværker, er at yde rådgivning og hjælp i forhold til arbejdsvilkår, lønvilkår, ferie, og meget andet. Fagforeningerne forhandler også overenskomster, hvortil deres medlemmer kan være med til at stemme til disse forhandlinger. Derudover kæmper fagforeningerne også for, at de politiske tiltag, der har betydning for håndværkerfaget, er gavnlige og ikke skadelige for dig. Det er en fagforening håndværker får et bagland i, så du på den måde altid er sikret den bedste hjælp i forhold til dit erhverv.

Det er yderligere også muligt, som håndværker, at gøre brug af de tværfaglige “gule” fagforeninger. Disse kan man melde sig ind i, uanset hvilket erhverv, man arbejder inden for. En sådan fagforening er derfor også markant billigere end de traditionelle. Derfor er det en god idé at vælge de gule fagforeninger, hvis man ikke kun ønsker hjælp og sparring til de problemer, der kan opstå i arbejdslivet, men måske også ønsker vejledning til, hvordan man kan komme videre i sin karriere. Hos de gule fagforeninger er det oftest også muligt at vælge mellem flere forskellige fagforeningspakker.