GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Derfor kan du trygt bruge TjekAkasse

På TjekAkasse arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere herINDHOLDSFORTEGNELSE

Fagforening pædagog

Ved første øjekast er der mange ligheder ved de danske fagforeninger. For alle er den primære opgave at give økonomisk støtte til deres medlemmer. 

Når det er sagt, så er det altså ikke helt ligegyldigt, hvilken fagforening du vælger som pædagog da nogle fagforeninger understøtter dine behov og arbejdsområder bedre end andre. Derfor skal du vælge en fagforening for pædagoger.

Pædagog fagforening

Med en pædagog fagforening er du sikker på at få den bedste vejledning fra eksperter der har forstand på dit fag. Her kan få hjælp med forhandling af løn, ansættelsesforhold og gennemlæsning af ansættelseskontrakt. Det kan være en stor tryghed at have en fagforening for pædagoger i ryggen, som kan vejlede og hjælpe såfremt du støder på udfordringer i dit job som pædagog. Samtidigt er det også din pædagog fagforening, der forhandler din løn og arbejdsvilkår.

 

Det er en stor fordel at melde sig ind i en fagforening og a kasse for pædagoger allerede mens du er studerende, da du så er sikret dagpenge fra det øjeblik du er færdiguddannet. Det er desværre de færreste der lander i job lige efter endt studie, hvilket betyder, at du er arbejdsløs, så snart du står med dit uddannelsesbevis i hånden. Her er det rart at være økonomisk sikret fra dag ét gennem pædagogernes fagforening og a kasse. 

 

Du skal endelig ikke lade dig skræmme ved tanken om, at det vil være en stor økonomisk udgift at melde dig ind i en pædagog fagforening og a kasse mens du er studerende. Sagen er nemlig den, at det er helt gratis at melde sig ind som studerende. Du skal slet ikke betale for at være medlem af en fagforening for pædagoger, mens du går på din pædagoguddannelse.

Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du melder dig ind i pædagogernes fagforening og a kasse mens du er studerende, da det sikre økonomisk støtte, såfremt du ikke lige lander drømmejobbet med det samme, efter du har færdiggjort din uddannelse. 

Som sagt kan de danske fagforeninger ligne hinanden ved første øjekast.

Men udover at give økonomisk tryghed mens du leder efter drømmejobbet, så tilbyder de også professionel vejledning og forskellige arrangementer, der gør det muligt at dygtiggøre sig inden for sit arbejdsområde. Derfor er det en fordel, at du vælger en pædagog fagforening der understøtter netop dine ønsker og behov, så du kan få mest muligt ud af pædagogernes fagforening. 

Ved at vælge en pædagog fagforening, der kender til dit drømmejobs eftertragtede kvalifikationer og udfordringer, så er du sikker på at få den bedste rådgivning for eksempel når det kommer til ansøgning og CV men også i forhold til målrettede kurser, der kan øge dine chancer på jobmarkedet ved at skærpe dine kompetencer indenfor pædagogik. Der er rig mulighed for at blive klogere og dygtiggøre sig via de mange tilbud, som du finder hos forskellige fagforeninger for pædagoger. 

En anden ting der er værd at have med i dine overvejelser, når du skal vælge pædagog fagforening er selvfølgelig prisen. Uanset hvilken pædagog fagforening og a kasse du vælger, så får du samme beløb udbetalt i dagpenge. Alligevel kan der være stor forskel på kontingentpriserne på medlemskaberne hos forskellige pædagog fagforeninger og a kasser. Derfor bør du undersøge mulighederne, og hvad du ønsker af din fagforening for pædagoger og sammenligne priserne.