GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Derfor kan du trygt bruge TjekAkasse

På TjekAkasse arbejder vi for at give dig overblik over a-kasser og fagforeninger. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra tilbud, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere herINDHOLDSFORTEGNELSE

Fagforening for sygeplejersker

Er du sygeplejerske eller sygeplejestuderende, kender du nok til det med at skulle have en fagforening for sygeplejersker. Det gælder særligt hvis du allerede er på arbejdsmarkedet. Men det er ikke altid man lige tænker over at det er en god ide at have en sygeplejerske fagforening. Det er dog en rigtig god ide, fordi man aldrig ved hvad der sker på arbejdsmarkedet. Man kunne eksempelvis blive fyret uretfærdigt, komme ud for en ulykke eller have brug for anden rådgivning - her kan fagforeningen være behjælpelige. Men hvis du gerne vil vide mere om, sygeplejerske fagforening, læs med her. 

Sygeplejerske fagforening

Når man skal finde en sygeplejerske fagforening, er der en række ting man kan vælge imellem. Men hvis du gerne vil have en fagforening for sygeplejerske, der er rigtig gode inden for feltet, og ved hvad der rører sig på arbejdsmarkedet, kan det være en fordel at finde en fagforening sygeplejersker, der har specialiseret sig på området. Med fagforening sygeplejersker, har du mulighed for at opnå både økonomisk og juridisk tryghed - det kan eksempelvis være du en dag har spørgsmål til ansættelsesforhold eller vilkår på arbejdspladsen - her kan din fagforening være behjælpelige. 

Dansk sygeplejeråd har deres helt egen fagforening for sygeplejersker, og ved lige præcis hvordan du får det bedst på arbejdsmarkedet. De er blandt andet specialiseret i at hjælpe dig med problemer der vil opstå på arbejdsmarkedet i sygeplejefaget, og vil hjælpe med at sørge for at vilkår på arbejdsmarkedet er gode. Det gode ved at være medlem af en fagforening der er tilknyttet arbejdsmarkedet for sygeplejersker, er at de har mulighed for specifik at forhandle løn- og ansættelsesmæssige vilkår for dig som sygeplejerske. Med en sygeplejerske fagforening, får du bedst mulige vilkår på din arbejdsplads. 

Men hvis du ikke ønsker at have en fagforening tilknyttet området, fordi du gerne vil spare penge eller andet, kan du også vælge en tværfaglig fagforening, der ikke tilknyttet et bestemt arbejdsfelt. Det kan nogle gange være billigere at være medlem af en tværfaglig fagforening, men du før opveje fordele og ulemper ved at være medlem af en fagforening, der ikke er tilknyttet dit felt. En tværfaglig fagforening, har mulighed for at give din juridisk rådgivning i samme omfang som en fagforening for sygeplejersker. Du har også mulighed for at modtage hjælp til efteruddannelse og meget mere. Det er altså en god løsning, hvis du ikke ønsker at være medlem af den traditionelle fagforening sygeplejerske. 

Fagforening sygeplejestuderende 

Det kan være en rigtig god ide at melde sig ind i en sygeplejerske fagforening, allerede mens man er studerende - særligt fordi der vil være praktikophold, hvor man er ude på arbejdsmarkedet. Men så er det heldigt at der findes fagforening sygeplejestuderende, hvor man kan være gratis medlem mens man er under uddannelse. Når du er færdig med at studere, har du mulighed for at få de rette værktøjer til at finde dit første rigtige job, samtidig med du har mulighed for at få hjælpe, hvis du skulle blive stillet uretfærdigt på arbejdsmarkedet. Det er altså en rigtig god ide at være medlem af en sygeplejerske fagforening - også som studerende.