Hvis du har en lønsikring, går den ind og udbetaler en sum penge hver måned, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs, så du opnår næsten samme løn, som hvis du var i arbejde. En lønsikring dækker går ind og dækker op til mellem 80 og 90 procent af din løn. 

Hvordan fungerer lønsikring

Lønsikring fungerer sådan, at du kan tegne en lønsikring, når du har været i uafbrudt arbejde i 12 måneder. Når du har tegnet en lønsikring, kan den få ind og få udbetalt til 90 procent af din løn, hvis du bliver ledig på arbejdsmarkedet. På den måde søger lønsikring for at du har en stabil indkomst, også når du ikke er i arbejde. 

Læs mere om lønsikring bedst i test her.

Giver det mening at købe en lønsikring 

Hvis du gerne vil sikre dig selv i tilfælde af at du bliver arbejdsløs og går og overvejer at få en lønsikring, er der en række ting du bør overveje. Du kan eksempelvis spørge dig selv, om du har mulighed for at leve på dagpenge over en længere periode. Når du spørger dig selv om dette, skal du overveje om dagpenge kan dække dine faste udgifter hver måned. Du bør også overveje om du måske kan leve med at have færre penge på lommen, hvis du mister dit job. 

Hvor længe kan man få lønsikring

Når du først har fået udbetalt lønsikring, er der en grænse for, hvor længe du kan få lønsikring. Du kan få dækket din indkomst gennem lønsikring i op til 12 måneder pr. ledighedsperiode. Du kan desuden kun få udbetalt lønsikring i 3 ledighedsperioder. 

Få overblik over A-kasser med lønsikring.