GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Det korte svar er ja. I Danmark har du mulighed for at få lønsikring. Du kan få lønsikring, hvis du mister dit arbejde eller lukker din virksomhed. Som lønmodtager er du dækket af en lønsikringsorden, hvis du mister dit arbejde uden tidsbegrænsning. 

Hvilke krav er der for lønsikring?

Det er forskelligt afhængigt af, hvilken situation du står i på arbejdsmarkedet. Der er nemlig forskellige krav og regler for lønsikringer i Danmark. Der er lønsikring selvstændige regler, lønsikring ved egen opsigelse og endda lønsikring ved sygdom. Det er en del af lønsikringsordenen, at du kan være dækket, hvis du mod forventning skulle miste din arbejdsevne midlertidigt, lukke en virksomhed eller sige op. Ydermere er der en kvalifikationsperiode på 12 måneder, som man skal være medlem af en fagforening for at kunne modtage midlerne. Der er derfor lidt forskellige krav alt afhængig af, hvilken fagforening du er medlem af samt hvilket job du besidder.

Hvor meget skal man tjene for at få lønsikring?

Det er meget forskelligt, hvor meget man skal tjene for at få lønsikring. Der er nemlig forskellige satser du kan forsikre dig for, hvis du ønsker at modtage lønsikring. Det kommer helt an på, hvad du har lyst til at forsikre, men Dagpenge og lønsikring må dog tilsammen maksimalt må udgøre 90 % af den løn du fik, før du mistede dit arbejde minus AM-bidrag. 

Husk, at du kan altid besøge Tjekakasse.dk, som giver et overblik over de bedste og billigste a-kasser.