GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge
 1. Hjem
 2. Artikler
 3. Den bedste fagforening

Den bedste fagforening

Af Mette Stensballe opdateret d. 28-11-2022

INDHOLDSFORTEGNELSE

Går du også og leder efter en rigtig god fagforening, som du kan blive en del af for at kunne få gode råd og sparring, når det kommer til velvære på arbejdsmarkedet og gode forhold på dit job? Så er du kommet til det helt rette sted. For her i denne artikel giver vi dig et overblik over de bedste fagforeninger på markedet - nærmere bestemt hvad er den bedste fagforening i test - for at du nemt kan få overblikket over hvilken fagforening, der passer bedst til dig. Så læs med herunder og bliv endnu klogere på, hvad den bedste fagforening er i vores fagforening test.

overlay

Find den bedste fagforening

Tjek Fagforening

Hvilken fagforening er bedst i test?

Som en del af det danske arbejdsmarked er det altid anbefalelsesværdigt at være medlem af både en a-kasse og en fagforening. A-kassens formål er at sikre dig økonomisk i tilfælde af, at du skulle gå hen og blive arbejdsløs. En fagforenings formål er mere juridisk, og det er fagforeningen, der kan hjælpe dig, når du er i job og har problemer med ting såsom ansættelseskontrakt eller rådgivning i forbindelse med andre juridiske rettigheder på din arbejdsplads.

En fagforening har nemlig arbejdstagerens interesse for øje, og det er disse foreninger, der arbejder for at give lønmodtagerne så gode vilkår som muligt. Og blandt andet derfor er der stor forskel på, hvad man vil vurdere som værende den bedste fagforening. Mange ser på fagforening priser, når de skal vurdere, hvad den bedste fagforening er, mens andre har mere fokus på den bedste kundeoplevelse eller at fagforening er specialiseret i den branche, man arbejder i.

Billigste fagforening

Leder du efter en billig fagforening, kan du tage et kig på nedenstående liste, hvor du finder et udvalg af de billigste fagforeninger. Det faglige hus er en af de billigste på markedet, og koster 74 kr./md.

Liste over de billigste fagforeninger i Danmark:

 • Det Faglige Hus | 74 kr./md. (åben for alle)
 • Ase Fagforening | 69 kr./md. (åben for alle)
 • Frie Fagforening | 69 kr./md. (åben for alle)
 • Business Danmark | 167 kr./md. (salg og marketing)

Danmarks bedste fagforening

Danmarks bedste fagforening for dig er ikke nødvendigvis den bedste fagforening for din nabo, din ægtefælle eller din kollega, og det kan der være mange grunde til. For det første er der nogen, der prioriterer prisen for fagforening meget højt og dermed vil mene, at en billig fagforening også er en god fagforening. Andre vil mene, at den bedste fagforening i Danmark er den fagforening, som yder den bedste vejledning og service til dens kunder og har de bedste anmeldelser. Og en helt tredje gruppe af mennesker vil måske mene, at den bedste fagforening er den fagforening, der passer til den branche, de arbejder i.

Man kan nemlig både blive medlem af fagforeninger, der er åbne for medlemmer i alle brancher og alle slags jobs, mens andre fagforeninger - og a-kasser for den sags skyld - har fokus på én bestemt branche eller flere brancher inden for samme felt og dermed kan yde mere specialiseret og fokuseret vejledning til medlemmer, som arbejder inden for én af disse brancher. En kombination af alle parametrene vil dog som regel resultere i at du kan finde den bedste og billigste fagforening.

Ifølge LoyaltyGroups sidste undersøgelse af hvilke fagforeninger, som medlemmerne er mest tilfredse med, ligger Det faglige hus, 3F og Krifa i top 5 ud fra disse kriterier:

 • Servicekvalitet
 • Værdi for pengene
 • Image og omdømme
 • Klagehåndtering
 • NPS
 • Loyalitetsindex

Fagforening i forhold til branche

Der findes som sagt både faglige og tværfaglige fagforeninger. En tværfaglig fagforening er den type fagforening, som modtager medlemmer fra alle fag og brancher - ligesom eksempelvis funktionærernes fagforening - mens en faglig fagforening har et særligt fokus og kun optager medlemmer, der arbejder inden for det eller de fag, der er fokus på - for eksempel den bedste fagforening for studerende eller den bedste fagforening for selvstændige. Det gode ved at vælge en fagforening, der passer til branchen, man arbejder i er, at man kan være sikker på, at fagforeningen er specialiseret inden for feltet og kan yde mere specifik og konkret vejledning inden for faget, ligesom de ofte tilbyder relevante kurser og karrierevejledning inden for feltet.

Har du brug for hjælp til at finde den fagforening, der passer bedst til dit budget eller til den branche, du arbejder i? Så er løsningen på TjekAkasse.dk, hvor du får det fulde overblik over de danske fagforeninger og deres priser, og ikke mindst fagforeninger inden for brancher.

Fagforeninger fordelt på brancher

Ønsker du en branchespecifik fagforening, kan du herunder finde fagforeninger der passer til specifikke erhverv. Kan du ikke se din branche herunder, er der mange fagforeninger, der tager imod medlemmer fra alle brancher.

Liste over fagforeninger i forskellige brancher:

 • Ledelse og personale | Lederne Fagforening
 • Social og sundhed | BUPL Fagforening | Socialpædagoerne Fagforening
 • Selvstændige | Virksom fagforening

Hvad er den bedste fagforening?

Den bedste fagforening afhænger af, hvad du vægter højest; Det kommer an på om du ønsker en billig fagforening, en branchespecifik fagfornening eller en fagforening med gode anmeldelser.