GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Artikler
  3. Hvor meget skal jeg tjene for at få lønsikring?

Hvor meget skal jeg tjene for at få lønsikring?

Af Daniel Østergaard opdateret d. 10-03-2022

INDHOLDSFORTEGNELSE

Regler for lønsikring 

Lønsikring er et supplement til dagpenge, og dækker som oftest mellem 80 % og 90 % af din tidligere løn. Typisk er kravene for lønsikring, at du er over 18 år og under 65 år, er i arbejde som lønmodtager, og at du er medlem af en a-kasse. Lønsikringen vil som regel ikke dække, hvis du selv siger dit job op eller hvis du køber forsikringen velvidende at du snart vil blive opsagt.

Kan jeg købe lønsikring? 

Som nævnt er kravene for at kunne tilkøbe lønsikring, at du er i arbejde som lønmodtager, er mellem 18 og 65 år, samt er medlem af en a-kasse. Er du selvstændig eller studerende, er det normalvis ikke muligt at få lønsikring. Hvis du er medlem af en a-kasse kan du købe lønsikringen gennem denne, da de fleste a-kasser samarbejder med forsikringsselskaber. Her er det oftest også muligt at få lidt ekstra rabat, og dermed spare lidt ekstra penge. Der er dog også a-kasser, som ikke tilbyder lønsikring. Hvis dette er tilfældet, kan du i stedet kontakte forsikringsselskaberne direkte, og se om du kan få et tilbud der. 

Som sagt er lønsikring et supplement til dagpenge. Dagpenge kan udgøre op til 90 % af din tidligere løn, dog ligger den højeste dagpengesats på 19.083 kroner om måneden i 2020. Hvis du altså er vant til en højere løn, end hvad din a-kasse kan udbetale dig på dagpenge, kan det være relevant at tegne en lønsikring, så du stadig kan betale de faste udgifter du har. Du kan altid vælge at tegne en lønsikring, men om det er nødvendigt afhænger meget af din situation - har du råd til at være på dagpenge i en periode, og tjener du under cirka 26.000 kroner om måneden før skat? Så kan det typisk godt betale sig at spare den månedlige udgift, som det indebærer at have lønsikring, og nøjes med at modtage dagpenge hvis du skulle ske at blive arbejdsløs.

Find den rigtige lønsikring for dig 

Det er værd at undersøge de forskellige krav og begrænsninger der gælder, ved de forskellige forsikringsselskabers lønsikring. Det kan eksempelvis være forskelligt, hvor lang tid lønsikringer hos de forskellige selskaber dækker når du bliver ledig. Dækningstiden kan spænde helt fra 4 til 36 måneder. Der kan også være forskelle på, hvor meget lønsikringen koster og dækker, og det er dermed relevant, at finde den, som passer bedst til din situation. Herudover, har mange forsikringsselskaber også en karensperiode. Det er et krav om at du skal have været ledig i en bestemt periode, førend du kan få din lønsikring udbetalt. Karensperioden ligger ofte på en måned.

I forbindelse med din søgen efter den rette lønsikring, kan det være, at du ender med at skulle skifte a-kasse. Er dette tilfældet, kan det være du også skal vælge at flytte din fagforening til samme udbyder. Typisk hænger a-kasse og fagforening nemlig sammen, selvom du ikke behøver at have dem samlet samme sted. Der kan dog være lidt at spare, hvis du vælger at have a-kasse og fagforening samme sted, og det kan derfor være værd at tjekke de forskellige fagforeninger ud. Her kan du se et overblik over de bedste og billigste fagforeninger, så du nemmere kan træffe dit valg.