Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Artikler
  3. Regler for supplerende dagpenge

Regler for supplerende dagpenge

Af Daniel Østergaard opdateret d. 24-11-2022

INDHOLDSFORTEGNELSE

Hvis du går uden fuldtidsarbejde, men til gengæld har et deltidsarbejde eller et studiejob under din ledighedsperiode, så har du mulighed for at få supplerende dagpenge. Dagpenge er en økonomisk sikkerhed, så du kan ånde lettet op, mens du leder efter et nyt job. Din a-kasses opgave er at hjælpe dig tilbage i job, når du er blevet ledig. Alt afhængigt af hvilken branche, du søger job i, kan det dog være vanskeligt at finde et fuldtidsjob med det samme. En måde hvorpå man kan bevare kontakten til arbejdsmarkedet, og få skrevet mere erfaring på sit CV, er ved at vælge et deltidsjob.

overlay

Find den bedste A-kasse

Tjek A-kasse

Hvad er supplerende dagpenge?

Det beløb, som du kan få udbetalt, afhænger af din arbejdstid. Udgangspunktet er, at du kan få supplerende dagpenge i op til 30 uger inden for en periode på 2 år (104 uger). Du må ikke arbejde mere end 29,6 timer per uge - ellers bliver du ikke betragtet som deltidsarbejder. Derudover er der en lang række krav, som du skal opfylde, for at være berettiget til supplerende dagpenge.

Regler for supplerende dagpenge

Berettiget til dagpenge

For at få supplerende dagpenge, skal du blandt andet være berettiget til at modtage dagpenge. Det betyder blandt andet at du skal være registreret som ledig på dit lokale jobcenter og ved din a-kasse. Du skal også have været medlem af din a-kasse i minimum ét år, inden din ledighedsperiode starter.

Du skal naturligvis også stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og dermed være aktiv jobsøgende. Endelig skal du sørge for, at du ikke er bundet af et opsigelsesvarsel. Hvis du er fastansat med opsigelsesvarsel, også selvom det bare er deltid, skal du sørge for, at få en frigørelsesattest fra din arbejdsgiver. Din arbejdsgiver skriver under på, at du kan stoppe med at arbejde fra den ene dag til den anden. Det gør at du kan tiltræde andet arbejde øjeblikket, hvis du selv finder arbejde eller på anden vis får formidlet arbejde.

Du bør kunne få udbetalt supplerende dagpenge fra ansættelsesforholdets første arbejdsdag. Du skal blot sikre dig, at din pågældende a-kasse har modtaget din frigørelsesattest. Som regel vil de gerne have din frigørelsesattest senest 5 uger efter at din ansættelse er begyndt. De 5 uger regnes fra den dag, hvor arbejdsgiveren har krav på et opsigelsesvarsel fra dig.

Hvis du ikke får sendt din frigørelsesattest rettidigt, så kan du først modtage supplerende dagpenge fra den dag, hvor din a-kasse har modtaget din frigørelsesattest. Det betyder også, at du slipper for en frigørelsesattest hvis du eksempelvis arbejder som vikar uden opsigelsesvarsel. Du bør dog altid lige vende det med din a-kasse, og give din a-kasse besked omkring dit arbejde, inden du faktisk tiltræder det.

Følg din plan for jobsøgning

Der gælder de samme krav og vilkår, når du får supplerende dagpenge, som for fuldtidsforsikrede. Det betyder at du, som tidligere nævnt, skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder også at du, til trods for allerede at være i arbejde, skal følge din plan for din videre jobsøgning. Dermed skal du aktivt søge et bestemt antal jobs per uge, og tage imod eventuelt fuldtidsarbejde, som du får tilbudt.

Dokumentation for jobsøgning

Når du bliver indkaldt til rådighedssamtaler, ved din a-kasse, kan de kræve at du viser, at du faktisk har fulgt din jobsøgningsplan. Du skal dermed kunne dokumentere at du har søgt fuldtidsarbejde, og overholdt de andre krav, som din a-kasse stiller. Hvis din a-kasse mener, at du ikke har søgt nok fuldtidsstillinger, får du 4 uger til at bevise, at du har søgt tilstrækkeligt med stillinger.

Når de supplerende dagpenge udløber

Din ret til supplerende dagpenge udløber efter 30 uger. Hvis du stadig ønsker at få dagpenge og/eller at bevare dit arbejde, så har du følgende muligheder:

  • Du kan fortsætte dit deltidsarbejde uden de supplerende dagpenge

eller

  • Du kan opsige dit deltidsarbejde, og få fuld arbejdsløshedsdagpenge.

Du kan som regel optjene ret til supplerende dagpenge igen, efter en vis periode hvor du har været i arbejde. Vi anbefaler altid, at du kontakter din a-kasse når du skal have supplerende dagpenge. Det er din a-kasse som bedst kender til de forskellige krav og regler. Din a-kasse kan også rådgive dig om, hvad der er smartest, for dig, at gøre i en given situation. Hvis du er på udkig efter en a-kasse, så kan du altid sammenligne dine muligheder her på Tjekakasse.

Hvad er reglerne for supplerende dagpenge?

For at modtage supplerende dagpenge, skal du være berettiget til dagpenge, maximum arbejde 29,3 timer om ugen og være medlem af en a-kasse. Du skal have en frigørelsesattest fra dit deltidsarbejde, være oprettet på jobnet.dk og være aktivt jobsøgende.

Hvor meget kan man få i supplerende dagpenge?

Den højeste dagpengesat i 2022 er 12.722 kr./md.

Hvor længe kan man få supplerende dagpenge?

Du kan få supplerende dagpenge i op til 30 uger inden for en periode på 2 år (104 uger).