Dagpenge er en betegnelse, der dækker over den overførselsindkomst, som A-kassen udbetaler til medlemmer af a-kassen, som ikke er i beskæftigelse. Ledige som har været medlem af a-kassen har ret til dagpenge, såfremt de opfylder specifikke krav opsat af a-kassen og jobcenteret. Det er vigtigt, at man som lønmodtager opfylder disse krav, hvis man vil modtage dagpengeydelsen. Her på siden giver vi dig et kort overblik over, hvad dagpenge egentlig er for en størrelse, samt hvordan man får adgang til det og vælger den rigtige a-kasse. Læs med og bliv klogere på, hvordan det danske dagpengesystem er strikket sammen.
Du får altid adgang til dagpengene gennem de danske a-kasser. A-kasserne er en organisation, som tilbyder en slags arbejdsløshedsforsikring. Ved at være medlem af en A-kasse er du sikret, at du altid har en indtægt, hvis du skulle miste dit arbejde eller møde andre udfordringer i din karriere. Dog er det lidt specifikke regler i forbindelse med at få adgang til dagpengene. Du kan nemlig ikke bare melde dig ind i a-kassen og modtage ydelser fra dag ét af. Du skal have været medlem i 12 måneder og samtidigt have været i aktiv fuldtid beskæftigelse i samme år, før du optjener anciennitet nok til en dagpengeperiode. Du kan her læse mere her, om hvad anciennitet er. Derfor er det en rigtig god idé at blive medlem af en a-kasse. Som studerend tæller uddannelsen, som beskæftigelse og man har dermed ret til dagpenge, når uddannelsen slutter. Du kan her finde a-kasse for studerende.
Her på Tjekakasse giver vi dig, det helt store overblik over billige a-kasser i Danmark, så du nemt og simpelt kan vælge den, der matcher dine kriterier. Tricket er at vælge den a-kasse, der både er bedst og billigst - hvilket vil sige, at a-kassen kan hjælpe folk med din profession og samtidig tilbyde en konkurrencedygtig pris på kontingentet.