GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Feriedagpenge er en ydelse, du kan optjene hos din a-kasse, ligesom dine almindelige dagpenge. Det er en ydelse, der kan udbetales, når du skal holde ferie og er medlem af en a-kasse.

Feriedagpenge er altså en ydelse, der gives til personer, der modtager dagpenge eller er i arbejde uden ret til hverken almindelige feriepenge eller løn under ferie. For at kunne få feriedagpenge er det et krav, at du er medlem af en a-kasse. Det vil sige, at feriedagpenge er en ydelse, du kun kan få udbetalt, hvis du holder ferie, imens du er berettiget til almindelige dagpenge. Det er derfor også et krav for feriedagpenge, at du har ret til at få udbetalt dagpenge. Du kan finde a-kasse priser her.

Hvornår får man udbetalt feriedagpenge?

For at få udbetalt feriedagpenge skal du give din a-kasse besked om, at du holder ferie. Det skal du gøre senest på feriens første dag. Det er altså et krav, at a-kassen har fået besked om, at du holder ferie, da du først kan få udbetalt feriedagpenge fra den dag, hvor din a-kasse får besked.

Det vil dog altid være bedst at melde din ferie til a-kassen hurtigst muligt og i god tid. Men du kan tidligst få dine feriepenge udbetalt en uge før du holder ferie. Hvis du ønsker at modtage dine feriepenge en uge før du holder ferie, skal du give din a-kasse besked en måned i forvejen - altså en måned før din første feriedag. I de fleste andre tilfælde vil udbetalingen af dine feriedagpenge ske den dag, du melder ferie hos a-kassen.

Hvor meget får man udbetalt i feriedagpenge?

Som udgangspunkt får du udbetalt det samme i feriedagpenge som man modtager i almindelige dagpenge. Dog kan satsen variere alt efter, om du har modtaget ydelser i optjeningsåret frem til feriens begyndelse. 

Hvor skal man melde ferie for at få feriedagpenge?

Du skal melde ferie hos din a-kasse for at du kan  være sikker på at kunne modtage feriedagpenge. Du kan kun modtage feriedagpenge hvis din a-kasse ved, at du holder ferie.