GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

En fri a-kasse er en a-kasse, der ikke er tilknyttet en politisk forening eller Fagbevægelsens Hovedorganisation (tidligere kendt som Landsorganisationen i Danmark). Frie a-kasser kaldes også for gule a-kasser.

Fagbevægelsens Hovedorganisation arbejder for at varetage politiske overenskomster for de faglige foreninger i Danmark såsom a-kasser og fagforeninger. En fri a-kasse er overordnet set præcis det samme som en almindelig a-kasse, forskellen er blot, at kontingentet typisk er lavere for en fri a-kasse, da man ikke er tilknyttet en politisk forening såsom en fagforening eller et politisk parti, og derfor ikke betaler ekstra til det. Det er inden for de sidste år blevet meget populært at være medlem af en fri a-kasse, fordi den netop er uafhængig og man slipper for at være tilknyttet en politisk forening.

Hvad er prisen for en fri a-kasse?

Prisen for en fri a-kasse starter allerede ved 476 kr om måneden. De frie a-kasser har som regel ikke specialiseret sig i noget specielt erhverv, og derfor kan alle være medlem uanset hvilken branche, man arbejder i.

I Danmark findes der lige nu ni forskellige frie a-kasser. Disse a-kasser er Akademikernes a-kasse, Magistrenes a-kasse, Frie Funktionærer, Det Faglige Hus, Business Danmark, ASE, Min A-kasse og Krifa. 

Hvordan tilmelder man sig en fri a-kasse?

Netop fordi de frie a-kasser er uafhængige af andre foreninger såsom landsorganisationer, fagforeninger og politiske partier, kan alle være medlem uanset branche og erhverv. De frie a-kasser er nemlig sjældent specialiseret i et særligt erhverv. Du kan derfor ganske nemt tilmelde dig en fri a-kasse på lige fod med alle andre.

Hvor kan man finde en billig fri a-kasse?

Tjek-Akasse har samlet en oversigt over de bedste og billigste frie a-kasser på det danske marked. Her hos os kan du sammenligne de frie a-kasser på forskellige parametre såsom månedligt kontingent, mulighed for lønsikring og andre medlemsfordele såsom karriererådgivning, juridisk rådgivning, rabatordninger og gratis kurser for medlemmer.