GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Lønsikring er en ekstra forsikring, du kan tegne hos din a-kasse for at supplere dine dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Lønsikringen kan sikre dig op mod 90 % af din løn imens du er arbejdsløs, så du ikke skal være bange for at miste en stor del af din indtægt, hvis uheldet er ude og du mister dit job.

Du kan også opretholde din lønsikring ved barsel samt lønsikring ved sygdom, hvis du stadig er i et ansættelsesforhold, når du er ramt af sygdom eller på barselsorlov. Det er dog ikke sikkert, at du kan få udbetalt din lønsikring under barsel eller sygdom - men undersøg, hvad der gælder i lige netop din a-kasse.

Hvordan får man lønsikring?

For at få lønsikring udbetalt ved arbejdsløshed, skal du betale til lønsikring i din a-kasse. Hvis du tegner en lønsikring i din a-kasse får du helt automatisk udbetalt den ekstra ydelse, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Som regel får man udbetalt mellem 80 og 90 % af sin bruttoløn, når man har tegnet en lønsikring. Det vil sige, at du får udbetalt en ekstra ydelse udover den almindelige dagpengesats.

Lønsikring ved egen opsigelse er ikke en mulighed hos de fleste a-kasser. Som regel sækker en lønsikring ikke, hvis du selv siger op, fordi du for eksempel starter et nyt job, egen virksomhed eller måske starter på en ny uddannelse. Det er også muligt at få lønsikring uden a-kasse, men det er ikke alle a-kasser, der tilbyder dette.

Hvad koster lønsikring?

Prisen på lønsikring er afhængig af, hvilken løn, du i forvejen har. Prisen er nemlig som regel en bestemt procentsats af din nuværende bruttoløn. Den bedste lønsikring vil derfor som regel være den, der koster den laveste procentsats af din egen løn. Pris for lønsikring kan du derfor finde ud af ved at sammenligne priserne hos de forskellige a-kasser. Sammenling og find den bedste a-kasse med den bedste lønsikring med det samme lige her hos Tjek-Akasse.dk.

Hvorfor skal jeg have lønsikring

Ved at have en lønsikring kan man sikre sig næsten sin normale månedsløn, hvis man skulle gå hen at blive ledig. Det vil sige, at man hver måned betaler til denne lønsikring ved siden af sin a-kasse, men til gengæld har man en meget større udbetaling i tilfælde af, at man pludselig bliver ledig, og står uden job og indkomst. 

Et af de store spørgsmål er hvor meget man skal tjene for at få lønsikring. Dette kan du læse mere om i vores artikel her.

Lønsikring med a-kasse

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse. Det vil sige, at det er en forsikring for, at hvis man bliver ledig, så har man mulighed for at få udbetalt dagpenge, så man stadig kan betale sin husleje og andre vigtige ting. Men en a-kasse sikrer dig ikke, at du kan få den løn, som du normalvis er vant til, og derfor kan det for mange mennesker være fornuftigt at tegne en lønsikring ved siden af, således at du kan få udbetalt det samme beløb som normalt. 

Lønsikring uden a-kasse

Det er også muligt at oprette en ekstern lønsikring, hvilket vil sige, at man opretter en lønsikring uden om en a-kasse.