Hvad er lønsikring?

Lønsikring er en ekstra forsikring, du kan tegne hos din a-kasse for at supplere dine dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Lønsikringen kan sikre dig op mod 90 % af din løn imens du er arbejdsløs, så du ikke skal være bange for at miste en stor del af din indtægt, hvis uheldet er ude og du mister dit job.

Du kan også opretholde din lønsikring ved barsel samt lønsikring ved sygdom, hvis du stadig er i et ansættelsesforhold, når du er ramt af sygdom eller på barselsorlov. Det er dog ikke sikkert, at du kan få udbetalt din lønsikring under barsel eller sygdom - men undersøg, hvad der gælder i lige netop din a-kasse.

Hvordan får man lønsikring?

For at få lønsikring udbetalt ved arbejdsløshed, skal du betale til lønsikring i din a-kasse. Hvis du tegner en lønsikring i din a-kasse får du helt automatisk udbetalt den ekstra ydelse, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Som regel får man udbetalt mellem 80 og 90 % af sin bruttoløn, når man har tegnet en lønsikring. Det vil sige, at du får udbetalt en ekstra ydelse udover den almindelige dagpengesats.

Lønsikring ved egen opsigelse er ikke en mulighed hos de fleste a-kasser. Som regel sækker en lønsikring ikke, hvis du selv siger op, fordi du for eksempel starter et nyt job, egen virksomhed eller måske starter på en ny uddannelse. Det er også muligt at få lønsikring uden a-kasse, men det er ikke alle a-kasser, der tilbyder dette.

Hvad koster lønsikring?

Prisen på lønsikring er afhængig af, hvilken løn, du i forvejen har. Prisen er nemlig som regel en bestemt procentsats af din nuværende bruttoløn. Den bedste lønsikring vil derfor som regel være den, der koster den laveste procentsats af din egen løn. Pris for lønsikring kan du derfor finde ud af ved at sammenligne priserne hos de forskellige a-kasser. Sammenling og find den bedste a-kasse med den bedste lønsikring med det samme lige her hos TjekAkasse.dk.