GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Reglerne for a-kasse og dagpenge i udlandet er forskellige alt afhængigt af, hvor i udlandet, du rejser hen samt hvor længe, du skal opholde dig i udlandet. Men som udgangspunkt er det altså muligt at få sine dagpenge og a-kasse med til udlandet.

Hvis du skal flytte til udlandet er det vigtigt, at du undersøger, om du kan forblive medlem af din a-kasse, når du bor i udlandet. Hvis ikke du kan det, skal du forsikres på en anden måde - sandsynligvis under arbejdsløshedssystemet i det land, du flytter til.

Akasse udland.jpg

A-kasse, når man flytter til udlandet

Som hovedregel skal du forsikres i det land, du bor i, hvis det er ét af EØS-landene - altså et EU lanad eller Norge, Island, Schweiz eller Liechtenstein. For at kunne beholde din anciennitet i din danske a-kasse, er det meget vigtigt, at du bliver arbejdsløshedsforsikret i dit nye arbejdsland inden for otte uger efter, at du er flyttet fra Danmark - ellers kan du risikere at miste ancienniteten. 

Når det kommer til a-kasse i udlandet uden for EU, kan du i princippet fortsætte dit medlemskab i din danske a-kasse, hvis ikke du kan blive arbejdsløshedsforsikret i det land, du skal bo i. Husk dog at undersøge de forskellige regler i det land, du skal bo i. Også når det kommer til jobsøgning udland og a-kasse udstationering. Find a-kasse priser her.

Dagpenge udlandet ferie

Reglerne for dagpenge i udlandet, når man holder ferie kan godt være lidt svære at gennemskue, og derfor er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i alle regler for a-kasse, når man flytter til udlandet for første gang. Reglerne i udlandet er stort set det samme, som de er herhjemme. 

Hvis du tager på ferie imens du får dagpenge skal du naturligvis melde din ferie til jobcentret, så du kan få udbetalt feriedagpenge i stedet for de almindelige dagpenge. Husk dog, at der er særlige regler, hvis du tager på ferie i udlandet i længere tid mens du er på dagpenge.