A-kasse for offentligt ansatte

Akasse offentligt ansat1.jpg

En a-kasse for offentligt ansatte

Selvom der er mange fag indenfor det offentlige, kan man næsten sige, at de alle sammen hører indenfor samme branche. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvilket fagområde, man hører til som offentligt ansat. Derfor er der også a-kasser og fagforeninger specifikt til offentligt ansatte. Det er også fordi, der er specielle regler i forhold til for eksempel overenskomster, for offentligt ansatte.

Den oplagte a kasse til offentligt ansatte er FOA - Fag og Arbejde. FOA består af fagforening og a-kasse og specialiserer sig i medlemmer fra det offentlige, for eksempel social- og sundhedsassistenter, pædagoger, buschauffører, sygeplejersker og mange mange andre. Man kan også blive medlem af FOA selvom man ikke er ansat i det offentlige, hvilket der ikke er mange, der ved.

Som offentligt ansat kan man også blive medlem af én af de mange tværfaglige a-kasser, hvis man hellere vil det. Det kan ofte være billigere at være medlem af en tværfaglig a kasse, men en a-kasse som for eksempel FOA har speciale i at rådgive og hjælpe især offentligt ansatte, så det er her, man skal gå hen, hvis man vil have den allerbedste vejledning.