GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

I korte træk er en fagforening en sammenslutning af lønmodtagere inden for samme eller flere forskellige fag, erhverv eller brancher. En fagforening dannes for at varetage medlemmernes interesser, når det kommer til eksempelvis løn og arbejdsvilkår.

overlay

Find den bedste fagforening

Klik her

Hvad er formålet med en fagforening?

Formålet med en fagforening er at varetage medlemmernes behov på arbejdsmarkedet. Det kunne for eksempel være i forbindelse med løn, arbejdsvilkår og arbejdstid. Fagforeningen eksisterer for medlemmernes skyld og arbejder blandt andet på at indgå overenskomster med forskellige arbejdsgivere eller arbejdsgiverforeninger.

Fordele ved fagforeninger

Der kan både være fordele og ulemper ved fagforening, men som medlem af en fagforening kan du være helt sikker på, at der er nogen, der konstant arbejder på at sikre dig gode arbejdsvilkår, fornuftige arbejdstider og de bedst mulige lønforhold.

Din fagforening vil nemlig altid tale din sag og kæmpe for dine rettigheder på arbejdsmarkedet.

Fordele ved en fagforening kan også være, at den er behjælpelig, hvis du er i tvivl om hvorvidt din kontrakt på din nuværende arbejdsplads lever op til de vilkår, der er fastsat i overenskomsten for din branche. På den måde kan fagforeningen hjælpe dig til at få bedre arbejdsvilkår eller får udbetalt eventuel løn eller tillæg, som din arbejdsplads skylder dig. Der er mange fagforening fordele, som taler for at man skal være medlem af en.

Ulemper ved fagforeninger

Det vil naturligvis altid være mere fordelagtigt for dig at være medlem i en fagforening end ikke at være det. Det kan dog sagtens være, at nogen vil betragte fagforening kontingent som en ulempe, da det måske kan være en ekstra omkostning, som de måske ikke betragter som værende helt nødvendig.

Der kan godt være forskel på fagforeninger med hensyn til, hvilke brancher eller erhverv, de hver især retter sig mod. Der er også forskellige fagforening priser, som kan være relevant at se på, når du sammenligner dine muligheder. Leder du efter en fagforening, som passer til dig, dit erhverv og dine personlige behov? Vi har lavet en oversigt over de bedste og billigste fagforeninger i Danmark så du hurtigt og nemt kan få et overblik over dine valgmuligheder.