GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

En a-kasse, også kaldet en arbejdsløshedskasse, er en organisation, der blandt andet hjælper dig med at blive forsikret mod arbejdsløshed, samtidig med de er med til at forhandle love og regler på arbejdsområdet, så du har de bedst mulige forudsætninger på arbejdsmarkedet.

Men nu sidder du nok og tænker hvad får man så i en a-kasse? I en a-kasse kan du få tilbudt flere forskellige ting, men det korte svar er, at du får en forsikring mod arbejdsløshed, så du får en dagpenge udbetaling hver måned, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs.

Hvor længe kan man få dagpenge

Som hovedregel, går din dagpengeperiode på op til 2 år inden for en referenceperiode på tre år. Din dagpengeperiode afbrydes selvfølgelig, hvis du kommer i arbejde. Du bruger af din dagpengeperiode i forskellige tilfælde. Det er eksempelvis sådan, at du bruger af din dagpengeperiode, når du får udbetaling af feriepenge fra din a-kasse.

Optjening af dagpenge

Du gør dig berettiget til dagpenge, og optjener dagpenge, når du er medlem af en akasse. Du optjener desuden dagpengeret gennem din indkomst, hvis du er ny i dagpengesystemet. Du optjener ret til dagpenge, når du har tjent 238.512 kroner inden for tre år. Som studerende, skal du huske at være medlem af en a-kasse mindst et år før du er færdiguddannet, så du kan søg dagpenge.

Den højeste dagpengesats i 2022 er på på 19.351 kr. Hertil kan du så få et ekstra beløb udbetalt, hvis du har en lønsikring oven i. Vil du gerne læse mere om a-kasse og sikring af dig selv, skal du besøge Tjekakasse.dk.

Dagpenge satser 2022

Dagpengesatserne for 2022 ses i nedenstående tabel. Dagpengesatserne afhænger af individuelle forhold, heriblandt om du er fultid- eller deltidsansat, løn, forsøgelsespligt mm.

Beskæftigelse Sats pr./md. som Fuldtidsansat (DKK) Sats pr./md. som Deltidsansat (DKK)
Maksimal dagpengesats 19.351 12.901
Dimittendsats med forsørgelsespligt 15.868 10.579
Dimittendsats uden forsørgelsespligt 13.836 9.224
Ungesats (50%) 9.676 6.451
Udannelsesløft (80%) 15.481 10.321