En fagforening har din ryg i alle arbejdsrelaterede situationer, og vil beskytte dig hvis der opstår uklarheder mellem dig og din arbejdsplads. En fagforenings vigtigste job er at hjælpe, rådgive og træde ind, hvis der opstår problemer for dig med din arbejdsplads. Derfor er det vigtigt at være medlem af en fagforening, da man får beskyttelse og indflydelse gennem den. 

Er fagforening nødvendig

Det er ikke lovpåkrævet at man skal være med i en fagforening og er i princippet ikke nødvendig for lønmodtagerne, men fordelen ved fagspecifikke fagforeninger er at de samler individer til større grupper, som derved kan få indflydelse på en sektor. Derfor er fagforeningen stærkere, desto flere medlemmer den har. Som medlem af en fagforening er man med til at beskytte sine egne, men også andres interesser og sikre bedre vilkår på arbejdsmarkedet for alle i sektoren. 

 

Skal man være medlem af en a-kasse

Man behøver ikke være medlem af en a-kasse for at være medlem af en fagforening. De to ting bliver ofte forvekslet med hinanden og sat unødigt sammen. En fagforening sikrer de bedste arbejdsvilkår for dig, mens en a-kasse beskytter din økonomi gennem efterløn, dagpenge og andet, skulle man miste sit job. 

Skal man være medlem af en fagforening for at få efterløn

Det korte svar er nej. Efterløn kræver at man er medlem af en a-kasse. Da a-kasser og fagforeninger kan hænge sammen betyder det ikke, at det er sagen i alles tilfælde. Derfor er det vigtigt, at man tjekker op på om man er medlem af en a-kasse, hvis man ønsker efterløn. 

Ønsker man at få det bedste overblik over de mange forskellige fagforeninger derude, og finde den fagforeninger, der passer netop til dig kan man følge linket her for en oversigt.