GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

En deltidforsikring er en arbejdsløshedsforsikring, der sikrer dig ret til en dagpengeydelse, hvis du kun arbejder på deltid. De fleste danske lønmodtagere er i dag fuldtidsforsikrede i deres a-kasser, men faktisk er det også muligt for dem, der arbejder på deltid, at få udbetalt dagpenge med en deltidsforsikring.

Hvordan får man en deltidforsikring?

Du kan vælge om du vil være deltidsforsikret eller fuldtidforsikret hos din a-kasse, hvis du arbejder på nedsat tid. Du må maksimalt arbejde 30 timer om ugen for at få adgang til deltidforsikringen, hvilket betyder at du ikke kan være medlem af en a-kasse som deltidsforsikret, hvis du er fuldtidsansat til 37 timer. Du kan vælge deltidsforsikringen, når du vælger en a-kasse eller vil skifte til en ny. Her skal du blot spørge om deltidsforsikringen istedet for den almindelige fuldtidsforsikring. Du kan her på siden finde a-kasse priser.

Hvad kan man få udbetalt med deltidsforsikring?

Som deltidforsikret medlem af en a-kasse, giver det dig ret til 3.120 timers dagpenge i løbet af en periode på tre år. Det vil altså sige, at du kan få udbetalt op til 130 timers dagpenge pr. måned som deltidsforsikret. Det er ca. 700 timer mindre en det fuldtidsforsikrede medlemskab af a-kassen. For deltidsforsikrede i 2020 er det maksimale du kan få udbetalt 12.577, mens det for de fuldtidsforsikrede er 18.866 kr. Der er altså lidt af en forskel på udbetalingerne, hvis man vælger deltidsforsikringen. 

Hvordan vælger du, hvor du skal have deltidforsikring?

Det er helt op til dig selv, hvilken en af forsikringerne du skal vælge imellem, såfremt du arbejder maksimalt 30 timer om ugen. Her på tjekakasse.dk kan du se et bredt udvalg af a-kasser, der tilbyder dig både fuldtids- og deltidforsikringer til a-kassen. Her skal du vælge mellem dem du mener kan hjælpe dig bedst videre på arbejdsmarkedet, og yder den bedste service.