GRATIS FAGFORENING I 6 MÅNEDER
Danmarks BILLIGSTE fagforegning og a-kasse
FÅ TILBUD
Tjekakasse er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Det er ikke uvæsentligt hvilken fagforening man er i. Derfor bør man undersøge mulighederne og fordelene som de forskellige fagforeninger tilbyder. Du kan her læse om fordelene ved at skifte til den rette fagforening.

Skift fagforening

Skift fagforening

Er du medlem af en fagforening, men ønsker at skifte, kan man altid blive overflyttet til en ny fagforening. Man kan skifte fagforening som ledig, studerende, selvstændig og lønmodtager.
Der kan findes mange grunde til, at man ønsker at skifte fagforening og selve processen er ganske ukompliceret. Skulle man stå overfor et jobskifte i en nye branche, vil det være en god idé at skifte fagforening, så den passer til din nye branche. Det kan også være fordi man ønsker en billigere eller endda bedre fagforening end den forrige.
Uanset hvad grunden er til at man ønsker at skift fagforening, bør man altid sætte sig ind i regler og informationer, som følger med når man skifter fagforening. Det kunne fx være opsigelsesvarsler, medlemsfordele, besparelser.

Fagforeninger kan have forskellige procedurer for, hvordan man bliver overflyttet til en anden fagforening, så man bør altid tjekke sin nuværende fagforenings hjemmeside, for at se hvordan deres procedurer er.

I de fleste tilfælde, skal man udfylde en elektronisk blanket ved den nye fagforening og så vil de overflytte dig til din nye fagforening. Er man i tvivl om hvordan det fungerer og om der er bestemte regler ved skift af fagforening, råder vi dig til at tage kontakt til din fagforening.

Skal du både skift fagforening og a-kasse, gælder der nogle andre regler. Vi vil derfor råde dig til at læse om hvordan man skifter a-kasse.

Fordele ved at skifte fagforening

Der er mange forskellige fordele ved at skifte fagforening. Eksempelvis kan man være nødt til at skifte fagforening, hvis man skifter branche, og har været medlem af en branchespecifik fagforening. Derudover er det meget vigtigt at være medlem af den bedste fagforening man kan, hvis man skulle gå hen at blive ledig.

Regler for skift af fagforening

Der gælder forskellige regler når man gerne vil skifte fagforening. Eksempelvis opbygger man anciennitet når man er medlem af en fagforening. Når man skifter fagforening vil man i langt de fleste tilfælde kunne overføre den optjente anciennitet.

Derudover gælder der regler for antal arbejdstimer man har, som hænger sammen med ancienniteten. Det vil sige hvor mange penge man er berettiget til at få udbetalt hvis man skulle gå hen at blive ledig.  

For at få et overblik over de bedste og billigste fagforeninger på markedet. Herigennem kan du blive guidet til de bedste valg og muligheder for lige præcis dig og din situation, så du kan blive medlem af den fagforening, der passer til dine behov. 

Hvordan skifter man fagforening?

Ved langt de fleste fagforeninger, skal man udfylde en elektronisk blanket ved den nye fagforening og de vil derefter få dig overflyttet fra din gamle fagforening. Det anbefales at tjekke op på, hvordan man skifter fagforening ved den enkelte fagforening, på deres hjemmeside.

Kan man skifte fagforening når man er ledig?

Det korte svar er, ja. Du kan altid skifte fagforening uanset om du er selvstændig, lønmodtager, studerende eller ledig. Man bør dog altid sætte sig ind i de regler og informationer som medfølger, ved skift af fagforening.